Αναμένουμε νέο πακέτο κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ενωση στο εγγύς μέλλον, τονίζει στο αποψινό μήνυμά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτογραφία, επάνω, από το Facebook).

«Τα επόμενα βήματα»

«Αυτό το πακέτο θα πρέπει με σαφή βήματα να μπλοκάρει τα ενεργειακά έσοδα της Ρωσίας. Πιστεύουμε πραγματικά σε αυτό. Για να μην δίνεται στο κράτος τρομοκράτης ένα δισ. ευρώ την ημέρα για καύσιμα» πρόσθεσε ο ουκρανός πρόεδρος.

Επισήμανε επίσης ότι «αξίζει να προετοιμαστούμε και για τα επόμενα βήματα κυρώσεων τώρα. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να μπλοκάρουμε όλες τις επιχειρήσεις εξαγωγών-εισαγωγών με τη Ρωσία. Επειδή από αυτό βγάζουν λεφτά στη Μόσχα. Και δεν καταλαβαίνουν καν ότι το διεθνές δίκαιο και η ειρήνη στην Ευρώπη πρέπει να γίνονται σεβαστά».

Για τις δηλώσεις Λαβρόφ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε τη Δευτέρα ότι το σχόλιο του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ πως ο ηγέτης των Ναζί Αδόλφος Χίτλερ είχε εβραϊκή καταγωγή δείχνει ότι η Μόσχα ξέχασε ή δεν έμαθε ποτέ τα μαθήματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Δεν έχω λόγια… Κανείς δεν άκουσε καμία άρνηση ούτε καμία δικαιολογία από τη Μόσχα. Το μόνο που έχουμε από εκεί είναι σιωπή… αυτό σημαίνει ότι η ρωσική ηγεσία έχει ξεχάσει όλα τα μαθήματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», δήλωσε ο Ζελένσκι, ο οποίος είναι Εβραίος, σε νυχτερινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

«΄Η ίσως δεν έμαθαν ποτέ αυτά τα μαθήματα» πρόσθεσε.

Πηγή: in.gr