Η Creators of Cosmos S.M.P.C. ανακοινώνει την έναρξη της φωτογραφικής έκθεσης ‘Ανναμπέλα’, με στόχο τη συλλογή πόρων για την οικονομική ενίσχυση του δικαστικού αγώνα της οικογένειας του Ζαχαρία (Zak – Zakcie Oh) Κωστόπουλου. Κατόπιν σχετικής επικοινωνίας και με την οικογένεια του εκλιπόντος φίλου και αγωνιστή υπέρ των δικαιωμάτων του ΛΟΑΤΚΙΑ+ πληθυσμού, πιστεύουμε ότι είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να προσφέρουμε στον αγώνα για την απόδοση της δικαιοσύνης.

Κεντρική ιδέα των φωτογραφικών απεικονίσεων είναι να ενώσει όσες περισσότερες, διαφορετικές ζωές μπορεί να χωρέσει, να συμφιλιώσει κόσμους και να γεφυρώσει αντίθετες απόψεις μέσα από ένα εικαστικό διάλογο. Η ιστορία της Ανναμπέλα αφορά όλους. Άνδρες, γυναίκες, ετερόφυλους, ομοφυλόφιλους, διεμφυλικούς, ανθρώπους που δεν προσδιορίζονται μέσω της ταυτότητας φύλου (καθόλου σημασία έχει άλλωστε) ωστόσο παραμένουν εγκλωβισμένοι σε μια ξένη πραγματικότητα, κοινωνικά, σεξουαλικά, ψυχολογικά. Η Ανναμπέλα αποζητά και κατακτά την ελευθερία να διεκδικήσει τη ζωή μακριά από τα στερεότυπα που η εκάστοτε εποχή επιβάλλει.

Κοινωνική αποδοχή, διασκέδαση, επαγγελματική αποκατάσταση, θρησκεία, έρωτας, οικογένεια, απώλεια. Βιώματα όλα ενός «φυσιολογικού» ανθρώπου που αναζητά ρόλο και ταυτότητα στην σύγχρονη ελληνική και παγκόσμια κοινωνική πραγματικότητα. Ο ήρωας και κεντρικός πρωταγωνιστής του φωτογραφικού έργου διαθέτει μια εξωτερική εμφάνιση που στην εποχή της «πολιτικής ορθότητας» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως άτομο ρευστόφυλο (gender fluid) με γυναικεία και ανδρικά χαρακτηριστικά που διαμορφώνουν ένα αισθητικό αμάλγαμα, την Ανναμπέλα.

Η Ανναμπέλα ‘βιάζεται’ να υπάρξει κοινωνικά, κανείς όμως δεν γνωρίζει τελικά αν θα καταφέρει να ζήσει το «όνειρο». Σαν έτοιμη από πάντα μπαίνει σε έναν πόλεμο με καθημερινές μάχες όπου θα χτυπηθεί, θα ματώσει αλλά στο τέλος θα απελευθερωθεί και θα ζήσει της δικής της ζωή.

Η φωτογραφική έκθεση αποτελεί την πρώτη συνεργασία της Creators of Cosmos με την φωτογράφο Λουκία Νταμάνη – Lux, υπεύθυνη για το πρωτότυπο αποτέλεσμα, και τον ηθοποιό Σπύρο
Γεωργακόπουλο, ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλεία όχι μόνο ενσαρκώνοντας την Ανναμπέλα αλλά και χαρίζοντας τα υπέροχα κείμενα και τις ιδέες τους για το περιγραφικό υλικό που συνοδεύει την έκθεση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr