Επαναφορά της τηλεργασίας στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στον Δημόσιο Τομέα, ζήτησε λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κοροναϊού ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Κυβερνητική απραξία

Μετά τη συνάντησή του με το δήμαρχο Βριλησσίων Ξένο Μανιατογιάννη και τον περιφερεικό σύμβουλο Αττικής Γιώργο Μπαλάφα ο Κώστας Ζαχαριάδης ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ενώ η πανδημία είναι πλέον ανεξέλεγκτη και τα ρεκόρ κρουσμάτων καταρρίπτουν το ένα μετά το άλλο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους θανάτους που πλέον ξεπέρασαν τις 16.000, η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει εγκαταλείψει τη μάχη και απλώς παρακολουθεί τις δραματικές εξελίξεις. Ενδεικτική της κυβερνητικής στάσης της απραξίας, είναι η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στους ΟΤΑ και στον Δημόσιο Τομέα, όπου το πολύτιμο μέτρο της τηλεργασίας φαίνεται να έχει αφεθεί στην τύχη του παρά το γεγονός ότι δεν επιφέρει δαπάνες αλλά μόνο οφέλη».

«Και αυτό ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών, είχε υποτίθεται επιδείξει ιδιαίτερη σπουδή για την ψήφιση του νόμου 4807/2021, που ρυθμίζει το καθεστώς τηλεργασίας στο Δημόσιο σε κανονικές συνθήκες» συνέχισε ο κ. Ζαχαριάδης και πρόσθεσε:

Αναξιοποίητο το μέτρο της τηλεργασίας

«Ακόμη χειρότερα, το μέτρο της τηλεργασίας παραμένει σήμερα ουσιαστικά αναξιοποίητο, παρ’ όλο που θα μπορούσε να συμβάλει μαζί με τον αποτελεσματικότερο εμβολιασμό, την ενίσχυση του ΕΣΥ και μια σειρά άλλων μέτρων καθοριστικά στην καταπολέμηση της πανδημίας ιδίως τώρα που γνωρίζουμε ότι δυστυχώς και οι εμβολιασμένοι μπορούν να κολλήσουν και σε πολύ μικρότερο φυσικά ποσοστό να χρειαστεί να νοσηλευτούν ή να διασωληνωθούν.

»Ενιαίοι κανόνες δεν υπάρχουν και το Υπουργείο Εσωτερικών αδυνατεί πλήρως να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία και να ρυθμίσει αποτελεσματικά την εφαρμογή του.

»Είναι ενδεικτικό ότι σε άλλες Υπηρεσίες εφαρμόζεται αποσπασματικά, σε άλλες περισσότερο και σε άλλες λιγότερο, ενώ οι συνθήκες που επικρατούν στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ είναι ως γνωστόν γενικά πανομοιότυπες.

»Σύμφωνα με την τελευταία κοινή υπουργική απόφαση, «ο αριθμός των εργαζομένων με τηλεργασία καθορίζεται με βάση τη φύση των καθηκόντων των εργαζομένων και τις ανάγκες κάθε υπηρεσίας, στο  ποσοστό που έχει προσδιοριστεί με το πλάνο εργασιών κάθε υπηρεσίας μέχρι την έναρξη ισχύος της παρούσας».

»Καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών να αναλάβει τις ευθύνες του πριν είναι και για φέτος αργά…».

Πηγή: in.gr