Στο σημείο που γράφτηκαν οι τελευταίες ώρες της ζωής ενός 21χρονου αθλητή χειμερινών σπορ, του Θεοφάνη Ερμή Θεοχαρόπουλου βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες συγγενείς και φίλοι.

Πραγματοποίησαν camp στη μνήμη του, ενώ ανέβηκαν στο βουνό, προκειμένου να τοποθετήσουν ένα σταυρό με τη φωτογραφία του και να κάνουν ένα τρισάγιο.

Παράλληλα επανέλαβαν την ανάγκη να δημιουργηθεί ενιαία ομάδα διάσωσης για ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές, κάτι που δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

Ράγισε καρδιές η μητέρα του Ερμή

Στο σημείο βρέθηκαν και οι γονείς του Ερμή, που επανέλαβαν ότι το παιδί τους, αν υπήρχε στοιχειώδης ομάδα βοήθειας, τώρα θα ήταν στη ζωή και θα συνέχιζε να υλοποιεί τα όνειρά του.

«Θέλω να πω κάτι, σε όλους τους ανθρώπους, έχουν – δεν έχουν παιδιά. Ότι ο δικός μου ο γιος δεν πέθανε από το ατύχημα. Ο δικός μου ο γιος πέθανε από την αιμορραγία» ανέφερε η μητέρα του και συμπλήρωσε: «Αυτό θα πρέπει να μπει στο μυαλό όλων, ότι ο Ερμής έζησε για 4 ώρες στα χέρια του πατέρα του και των φίλων του που ήρθαν κοντά από ένα δρόμο όπου και ένα παιδί 7 ετών ανέβηκε με πολύ εύκολο τρόπο».

«Και να βάλουν όλοι στο μυαλό τους ότι δεν ήταν ένα παιδί που ρισκάριζε τη ζωή του, ήταν ένα παιδί που είχε όνειρα, που ήθελε να συνεχίσει τη ζωή του, πετυχαίνοντας στόχους στο όνειρό του: την αγωνιστική αναρρίχηση» πρόσθεσε η Μαρίνα Αναστασίου.

«Να μάθετε στη ζωή σας να παλεύετε. Τώρα παλεύουμε να γίνει η διάσωση. Η διάσωση είναι για όλους» πρόσθεσε ο πατέρας του αδικοχαμένου 21χρονου, Γιάννης Θεοχαρόπουλος.

Πηγή: in.gr