Εκατόν οκτώ (108) προτάσεις κατατέθηκαν στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) για τη Β΄ Φάση του Ειδικού Προγράμματος του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, πληροφορεί με ανακοίνωσή του το ΕΚΚ. Πιο συγκεκριμένα, ως προς την πορεία υλοποίησης του Ειδικού Προγράμματος του ΥΠΠΟΑ για την ενίσχυση της κινηματογραφικής κοινότητας, το ΕΚΚ ανακοινώνει τα ακόλουθα:

1. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, για τη Β΄ Φάση του προγράμματος,έληξε στις 7.08.2020 με την κατάθεση στο ΕΚΚ 108 προτάσεων για τη χρηματοδότηση παραγωγής κινηματογραφικών έργων Μικρού Μήκους και Ντοκιμαντέρ. Συγκεκριμένα, οι 58 από αυτές αφορούν σχέδια Μικρού Μήκους, ενώ οι 50 Ντοκιμαντέρ. Κατά την ολοκλήρωση της Α΄ Φάσης του Ειδικού Προγράμματος είχαν προκριθεί συνολικά 119 προτάσεις, που χρηματοδοτούνται με το ποσό των 2.500 ευρώ, αποκτώντας παράλληλα το δικαίωμα συμμετοχής τους στην επόμενη Β΄ Φάση. Δεν υπέβαλαν αίτηση για παραγωγή έντεκα (11) -από τους 119 προκριθέντες- οι οποίοι περιορίστηκαν στην αρχική χρηματοδότηση της Α΄ Φάσης.

2. Ο έλεγχος των αιτήσεων από το ΕΚΚ θα ολοκληρωθεί έως την Τρίτη και οι σχετικοί φάκελοι θα αποσταλούν στο ΥΠΠΟΑ, προκειμένου οι δύο τριμελείς Επιτροπές -μία για τις ταινίες Μικρού Μήκους και μία για Ντοκιμαντέρ- που έχουν ήδη συσταθεί από το υπουργείο, να καταλήξουν στις 25 προτάσεις Μικρού Μήκους και στις 25 Ντοκιμαντέρ που θα χρηματοδοτηθούν, η κάθε μία, με τα ποσά των 20.000 και 30.000 ευρώ αντίστοιχα.

3. Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή που είχε συσταθεί από το ΥΠΠΟΑ για τις ταινίες animation έχει ήδη ολοκληρώσει το έργο της, επιλέγοντας τα 25 έργα που θα χρηματοδοτηθούν με ποσά από 10.000 έως 20.000 ευρώ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr