Με τον κοροναϊό να εξαπλώνεται χάρη στην μετάλλαξη Όμικρον, οι χώρες προσπαθούν να πάρουν μέτρα ώστε να περιορίσουν αυτό το γεγονός, με τον αθλητισμό να μην μένει απ΄ έξω.

Η Ιταλία αναμένεται να τηρήσει σκληρή στάση όσον αφορά τους αντιεμβολιαστές αθλητές, κρατώντας ουσιαστικά μακριά από την δράση. Ειδικότερα, ο αναπληρωτής γραμματέας υγείας Αντρέα Κόστα δήλωσε τα εξής στο ράδιο Punto Nuovo: «Οι αντιεμβολιαστές αθλητές δεν θα επιτραπεί να αγωνιστούν ξανά αυτήν τη σεζόν. Η πανδημία είναι μια πολύ δυναμική περίσταση και δεν μπορούμε να αντέξουμε τη σπατάλη όλων των θυσιών που έχουμε κάνει τα τελευταία δύο χρόνια. Πήραμε μια σαφή γραμμή με αυτόν το διαχωρισμό όσων έχουν εμβολιαστεί και όσων έχουν αποφασίσει κατά του εμβολιασμού. Ας μην ξεχνάμε ότι οκτώ στα δέκα κρεβάτια των ΜΕΘ καταλαμβάνονται από ανεμβολίαστους».

Δεν έχει διευκρινιστεί το αν το μέτρο θα αφορά και τις ομάδες και τους παίκτες που θα έρχονται από το εξωτερικό για τις διεθνείς διοργανώσεις. Παράλληλα, αλλαγές θα υπάρχουν και στην προσέλευση στα γήπεδα, καθώς πλέον η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε εκείνους που έχουν κάνει το εμβόλιο ή έχουν το πιστοποιητικό νόσησης.

Πηγή: in.gr