Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον απελθόντα υπουργό, Νίκο Παναγιωτόπουλο, στον υπηρεσιακό υπουργό, Αλκιβιάδη Στεφανή.

«Δύσκολα και συναρπαστικά» χαρακτήρισε ο κ. Παναγιωτόπουλος τα τέσσερα χρόνια στο υπουργείο και τόνισε ότι «ανταπεξήλθαμε στις κρίσεις και οι προσπάθειες για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων είναι συνεχείς και αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας».

«Η προσπάθεια για ισχυροποίηση της Ελλάδας και της αποτρεπτικής της δύναμης δεν σταματά», προσέθεσε, ενώ ευχαρίστησε τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων «σε όλα τα μήκη και πλάτη της πατρίδας», που επιτέλεσαν την αποστολή τους.

«Αποστολή εξετελέσθη»

Από την πλευρά του, ο απελθόντας υφυπουργός, Νίκος Χαρδαλιάς, αποχαιρέτησε λέγοντας με νόημα «αποστολή εξετελέσθη».

Ουσιαστικά, επανέλαβε τα λόγια που είχε πει ο υπηρεσιακός υπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής, όταν πριν από σχεδόν δύο χρόνια είχε αποχωρήσει από τη θέση του υφυπουργού, για να τον διαδεχθεί ο κ. Χαρδαλιάς. Ευχαρίστησε τον Νίκο Παναγιωτόπουλο για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό του και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, όπως και τους αρχηγούς των Κλάδων για τη συνεργασία τους.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Αντώνης Οικονόμου, ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Νίκο Χαρδαλιά, ενώ για τον Αλκιβιάδη Στεφανή τόνισε χαρακτηριστικά: «Τον αποχαιρέτησε πριν δύο χρόνια και σήμερα τον υποδέχομαι. Η ρήση ότι η ζωή κάνει κύκλο είναι πέρα για πέρα αληθινή».

Ο υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, υπογράμμισε πως το «να υπηρετείς την πατρίδα είναι τιμή, αλλά πρωτίστως είναι καθήκον».

«Η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι συνεχής και εμείς είμαστε απλοί λειτουργοί του θεσμικού ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων», προσέθεσε.

Στεφανής: «Στρατιώτης ο Παναγιωτόπουλος – Εργασιομανής ο Χαρδαλιάς»

Χαρακτήρισε τον Νίκο Παναγιωτόπουλο «στρατιώτη και εργάτη», που επέδωσε «τον δέοντα σεβασμό στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων», ενώ για τον Νίκο Χαρδαλιά είπε ότι «όταν του παρέδωσα τα καθήκοντά μου, ήμουν χαρούμενος γιατί τα παρέδωσα σε έναν άνθρωπο εργασιομανή» που γύριζε την Ελλάδα και «η παρουσία του υπουργείου ήταν παντού».

Ευχαρίστησε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον οποίο χαρακτήρισε «πολύτιμο εργαλείο, στυλοβάτη του έθνους», ενώ τόνισε ότι στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο διαβεβαίωσε τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, ότι ενόψει των τουρκικών εκλογών και με δεδομένο «ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να παρακολουθούν ό,τι συμβαίνει, είμαστε σίγουροι ότι θα το κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο».

«Η αποστολή της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι η διατήρηση του κράτους, ώστε να μην υπάρχει κενό στην εξουσία», υπογράμμισε.

Ακολούθησε η επίδοση αναμνηστικών δώρων από την στρατιωτική ηγεσία και τον γ.γ. του υπουργείου στον  Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Τον υπηρεσιακό υπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή υποδέχθηκαν ο απελθόντας υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ενώ άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδωσε τιμές.

Πηγή: in.gr