Νέα υπόθεση κατασκοπείας βλέπει το φως της δημοσιότητας, λίγους μήνες αφότου έγιναν οι αποκαλύψεις για την ρωσίδα κατάσκοποo «Μαρία Τσάλλα».

Όπως έγινε γνωστό, το ελληνικό υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε σε ανάκληση της ιθαγένειας ενός 39χρονου με καταγωγή από τη Ρωσία, αφού έπειτα από έρευνα προέκυψε ότι είχε αποκτήσει ελληνικά ταξιδιωτικά έγγραφα με πλαστά δικαιολογητικά.

Την εντολή για την έρευνα, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, έδωσε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών με αφορμή αφενός την υπόθεση της λεγόμενης «Μαρίας Τσάλλα», της Ρωσίδας κατασκόπου που ζούσε στο Παγκράτι υπό πλαστή ελληνική ταυτότητα και αφετέρου της έρευνας που πραγματοποίησε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία Cobra της Αυστρίας στο διαμέρισμα του 39χρονου στη Βιέννη.

Τι εντόπισαν οι Αρχές

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν συσκευές παρακολούθησης με Αυστριακούς αξιωματούχους να αναφέρουν δημόσια ότι «ταυτοποιήσαμε ένα Ρώσο κατάσκοπο».

Ο 39χρονος «Αλέξανδρος» μπήκε για πρώτη φορά στο «μάτι» των ελληνικών υπηρεσιών στα τέλη του 2021 όταν επισκέφθηκε Α.Τ. Γλυφάδας για να ανανεώσει διαβατήριο της κόρης του. Τότε οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι σε βάρος του υπήρχε καταχωρισμένο από τις αυστριακές αρχές μέτρο διακριτικής επιτήρησης για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Ο 39χρονος προτίθεται να προσφύγει κατά της απόφασης για ανάκληση της ιθαγένειάς του.

Πηγή: in.gr