Χωρίς εκπλήξεις φαίνεται να εξελίσσεται η εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου για τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), κατά τη γενική συνέλευση του φορέα στις 17 Ιουνίου.

Μέχρι στιγμής οι υποψηφιότητες που έχουν υποβληθεί για τις εκλογές είναι 15, για το δεκαπενταμελές διοικητικό συμβούλιο, αν και το περιθώριο υποβολής υποψηφιοτήτων παραμένει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.

Στην περίπτωση που δεν υποβληθούν μέχρι τότε άλλες υποψηφιότητες, τότε το σύνολο των υποψηφίων θα εκλεγεί και τα μέλη του νέου Δ.Σ. θα προσδιορίσουν τις επιμέρους αρμοδιότητες του κάθε μέλους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στην αναμέτρηση, μπαίνουν για πρώτη φορά δύο νέα πρόσωπα, ο γενικός διευθυντής της Takeda Γιώργος Καλομοίρης και ο  Διευθύνων Σύμβουλος της Sanofi, Lionel Picard.

Συνολικά, ενδιαφέρον για την συμμετοχή τους στις εκλογές έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής, ο πρόεδρος του Συνδέσμου και γενικός διευθυντής της Novo Nordisk Ολύμπιος Παπαδημητρίου, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΣΦΕΕ και αντιπρόεδρος της Βιανέξ Κώστας Παναγούλιας, οι σημερινοί αντιπρόεδροι Συνδέσμου κ.κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης διευθύνων σύμβουλος της Boehringer Ingelheim στην Ελλάδα και Κύπρο, Σπύρος Φιλιώτης αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Φαρμασέρβ – Lilly, Σταύρος Θεοδωράκης διευθύνων σύμβουλος της Chiesi, Μάριος Κοσμίδης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της WinMedica, Ζαχαρίας Ραγκούσης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, ο γενικός γραμματέας και ταμίας του Συνδέσμου και διευθύνων σύμβουλος της AbbVie και τα μέλη του σημερινού δ.σ. Roberto Greco διευθύνων σύμβουλος της GlaxoSmithKline, Νίκος Βαρελάς διευθύνων σύμβουλος της Galenica, Νίκος Ραγκούσης Γενικός Διευθυντής της Leo Pharma, Έλενα Χουλιάρα Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος AstraΖeneca και Παναγιώτης Γιαννουλέας Chief Operating Officer και Country Manager της Lavipharm.

Στις φετινές εκλογές αποφάσισε να μην μετέχει ο διευθύνων σύμβουλος της Genesis Pharma Κώστας Ευριπίδης, μετά από μια 20ετή πορεία στο δ.σ. του Συνδέσμου, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υποβάλλει συμμετοχή και ο διευθύνων σύμβουλος της Faran, Μάριος Κάτσικας.

Στη φετινή γενική συνέλευση του κλάδου, οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών θα τοποθετηθούν στα πιο σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως το clawback, η συνταγογράφηση των νέων καινοτόμων θεραπειών, η εφαρμογή θεσμικών μέτρων που θα ελέγχουν τη φαρμακευτική δαπάνη, η ενίσχυση του προϋπολογισμού για φάρμακα κλπ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr