Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (A.I.) o Κερτ Κομπέιν επέστρεψε μετά θάνατον και οι θρυλικοί Nirvana «επανενώθηκαν» σε ένα τραγούδι τριών λεπτών με τον τίτλο «Smother» (=πνίγω).

Must Read

Ο ΥouTuber Funk Turkey δημιούργησε το τραγούδι αυτό με τη βοήθεια της τεχνολογίας και το αποτέλεσμα είναι πολύ κοντά στον γνώριμο grunge ήχο της μπάντας που σημάδεψε τη δεκαετία του ’90.

Ο Funk Turkey εξηγεί στην περιγραφή του βίντεο για το «Smother» ότι δημιούργησε ψεύτικους στίχους στο ύφος των Nirvana με το αυτοματοποιήμενο πρόγραμμα του ιστοτόπου lyrics.rip. Συνέθεσε τους νέους στίχους με τη βοήθεια της Αλυσίδας Μάρκοφ (της τυχαίας σύνθεσης ενός αποτελέσματος με βάση συγκεκριμένα δεδομένα).

Στη συνέχεια ο YouTuber τραγούδησε και έκανε τη μίξη και το mastering στη μουσική και στα φωνητικά στην κουζίνα του, ενώ τα εργαλεία που είχε στη διάθεσή του ήταν μία «λαμπερή κόκκινη, φτηνή κιθάρα Stratocaster, ένα άθλιο μικρόφωνο και ένα παλιό αντίγραφο του προγράμματος ProTools».

Επίσης ο Funk Turkey αναφέρει ότι το λογισμικό που χρησιμοποίησε για τα ντραμς ήταν το «Superior Drummer 2» και σχολιάζει: «Γνωρίζω ότι ο Dave Grohl μισεί τα ηλεκτρονικά ντραμς όμως ήταν το καλύτερο πράγμα που είχα, έτσι… Συγγνώμη Dave. Ακόμα σ’ αγαπώ».

Όσον αφορά στη διαδικασία της ηχογράφησης και του mastering, ο YouTuber περιγράφει ότι ντούμπλαρε τα φωνητικά και τα πέρασε από διάφορα ψηφιακά εφέ για να αποκτήσουν περισσότερη ζεστασιά.

Ακούστε το Smother:

Το τελικό αποτέλεσμα θυμίζει αρκετά – ειδικά στο ρεφρέν – το «About a Girl»:

Με τον ίδιο τρόπο, ο Τέρκι έχει δημιουργήσει κομμάτια στο στυλ άλλων μεγάλων συγκροτημάτων όπως οι Red Hot Chili Peppers, οι Metallica, οι AC/DC και οι Nickelback.

Πηγή: in.gr