Χάπια – βιταμίνες (Φωτογραφία αρχείου/Unsplash)

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να αποφύγουν την αγορά του σκευάσματος Intex-Sema, το οποίο δεν έχει λάβει έγκριση. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρχές της Αυστρίας και της Εσθονίας, το προϊόν έχει διατεθεί παράνομα στην αγορά, συμπεριλαμβανομένης της διαδικτυακής πλατφόρμας https://intexpharmashop.com/shop/ της εταιρείας IntexPharma.

Το εν λόγω σκεύασμα φέρει στη συσκευασία του τη φαρμακευτική δραστική ουσία σεμαγλουτίδη, που έχει ήδη γνωστοποιηθεί από προηγούμενες παράνομες προωθήσεις φαρμάκων για τη θεραπεία του σακχαρώδους διαβήτη, χωρίς ωστόσο να έχει περάσει από διαδικασία αξιολόγησης για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η προμήθεια φαρμάκων από μη αξιόπιστες πηγές, όπως ιστοσελίδες του διαδικτύου, συχνά οδηγεί σε αγορά πλαστών ή ψευδεπίγραφων προϊόντων. Ο ΕΟΦ τονίζει την ανάγκη οι καταναλωτές και οι ασθενείς να μην προμηθεύονται φάρμακα μέσω διαδικτύου ή άλλων αμφίβολων πηγών, καθώς κάτι τέτοιο ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους.

Πηγή: ethnos.gr