γράφει ο Λάμπρος Καραγεώργος

Περισσότερα από 6.000 είναι τα νέα δωμάτια ξενοδοχείων στην Αθήνα εκ των οποίων τα 1.600 ξεκίνησαν να λειτουργούν εν μέσω πανδημίας ενώ τα υπόλοιπα ετοιμάζονται για να λειτουργήσουν μελλοντικά.

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο ξενοδοχειακός τομέας της Αθήνας επεκτάθηκε κατά 32 ξενοδοχεία και σχεδόν 1.600 δωμάτια σύμφωνα με τα στοιχεία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Η συντριπτική πλειοψηφία των νέων ξενοδοχείων είναι στο κέντρο της Αθήνας. Επίσης σύμφωνα με το μηνιαία report της GBR Consulting, αυτή την περίοδο βρίσκονται υπό κατασκευή επιπλέον περίπου 1.300 νέα δωμάτια ξενοδοχείων στην Αττική και άλλα 1.300 δωμάτια βρίσκονται υπό ανακαίνιση σε κλειστά ξενοδοχειακά ακίνητα, ενώ δεν υπολογίζονται σε αυτά τα 2.500 δωμάτια στο Ελληνικό και πολλά άλλα έργα που είναι ακόμη στο σχεδιασμό.

Οι διεθνείς επωνυμίες

Ορισμένα από τα υπό κατασκευή ξενοδοχεία θα έχουν διεθνείς επωνυμίες όπως One & Only, Radisson, NYX, Brown και των επωνυμιών της αλυσίδας Hilton, την Conrad και την Curio & Hampton.

Από τα ξενοδοχεία που άνοιξαν εν μέσω της πανδημίας η GBR Consulting ξεχωρίζει ως μεγαλύτερα το Selina Athens Theatrou 100 δωματίων που άνοιξε τον Αύγουστο του 2020, το 4 αστέρων και 165 δωματίων Brown Acropol που επαναλειτουργεί από τον Ιούλιο του 2020 και το 5αστερο Athens Capital MGallery Collection 175 δωματίων στο Σύνταγμα από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε δυο ξενοδοχεία που άνοιξαν στις αρχές του 2022 και συγκεκριμένα το τριών αστέρων Moxy και το τεσσάρων αστέρων Lighthouse of Brown και τα δύο στην Πλατεία Ομονοίας. με 200 και 220 δωμάτια αντίστοιχα.

Τα νέα ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη

Την ιδία εξεταζόμενη περίοδο (2020-2021) στη Θεσσαλονίκη άνοιξαν τέσσερα νέα ξενοδοχεία: το Onoma Hotel 5 αστέρων 83 δωματίων του Anatolia Hospitality Group, το ξενοδοχείο 5 αστέρων Vanoro 45 δωματίων, το ξενοδοχείο 5 αστέρων No 15 Ermou με 45 δωμάτια και το ξενοδοχείο 3 αστέρων City Gate με 24 δωμάτια.

Επιπλέον τους πρώτους μήνες του 2022 λειτούργησαν το S Hotel στο πρώην Olympion City με 28 δωμάτια και το 5 αστέρων, 60 δωματίων On Residence στο πρώην Όλυμπος Νάουσα, έργο των ομίλων Tor Hotel και Grivalia Hospitality.

Αυτή τη στιγμή, η GBR Consulting έχει καταγράψει 600 δωμάτια υπό κατασκευή στη συμπρωτεύουσα συμπεριλαμβανομένων ενός Autograph και ενός NYX Hotel.

Επιπλέον, ο φορέας της Διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης αναπτύσσει το ConFex park στο οποίο περιλαμβάνεται και ένα ξενοδοχείο.

Πηγή: in.gr