Πριν τέσσερα χρόνια, η πρώην φωτορεπόρτερ του Associated Press, Gulnara Samoilova εγκαινίασε το πρότζεκτ Women Street Photographers.

Μια πρωτοβουλία η οποία ξεκίνησε από ένα λογαριασμό στο Instagram, έγινε ιστότοπος, διοργάνωσε σειρά εκθέσεων, γέννησε σειρά ταινιών, κορυφώθηκε προσφάτως σε λεύκωμα – με τον ίδιο τίτλο – που εξέδωσε ο εκδοτικός οίκος Prestel.

Συγκεντρώνοντας σε 224 σελίδες τη δουλειά 100 γυναικών φωτογράφων δρόμου από 31 χώρες, το λεύκωμα είναι «ένα μικρό μικρό δείγμα αυτού που υπάρχει εκεί έξω», όπως επισημαίνει η Samoilova.

Μιλώντας στο Colossal για τις απαρχές αυτού του υπέροχου ταξιδιού που συνεχίζεται, τον λογαριασμό στο Instagram, η Samoilova, σύμφωνα με το ΑΠΕ, εξήγησε:

«Άρχισα σύντομα να συνειδητοποιώ ότι με αυτή την πλατφόρμα μπορούσα να δημιουργήσω οτιδήποτε ήθελα να παίρνω ως φωτογράφος: το είδος της στήριξης και τις ευκαιρίες που θα με βοηθούσαν να εξελιχθώ στη διάρκεια αυτών των χρόνων διάπλασής μου και των σημείων καμπής στο ταξίδι μου».

Εδώ και καιρό, το πρότζεκτ Women Street Photographers επιτρέπει σε γυναίκες φωτογράφους δρόμου να μοιράζονται τις οπτικές τους και να καταγράφουν τον κόσμο μέσα από φωτογραφικούς φακούς μιας ποικιλίας φυλών, εθνοτήτων, θρησκευτικών πιστεύω, ηλικιών, ικανοτήτων και ταυτοτήτων φύλου.

Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες λήψεις των γυναικών που συμμετέχουν στο φωτογραφικό πρότζεκτ Women Street Photographers:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr