Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντόμινικ Ράαμπ εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη μη εύρεση επαρκούς κοινού εδάφους στην άτυπη πενταμερή για το Κυπριακό ώστε να επαναρχίσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις για λύση, ωστόσο πρόσθεσε πως καλωσορίζει «την προοπτική περαιτέρω άτυπων συνομιλιών μεταξύ των μερών υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών».

«Ευελιξία και συμβιβασμό»

Ο κ. Ράαμπ διατυπώνει αυτή τη θέση σε απαντητική επιστολή προς τον Λεωνίδα Λεωνίδου, γνωστό συγγραφέα και ιστορικό ερευνητή της κυπριακής παροικίας, που είχε απευθυνθεί προς τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Ενωσης Κυπριακών Προσφυγικών Σωματείων (ΕΚΕΚΑ) Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο κ. Ράαμπ, στην επιστολή που έχει δει το ΚΥΠΕ, σημειώνει επίσης ότι κατά την άτυπη συνάντηση της Γενεύης παρότρυνε όλες τις πλευρές να επιδείξουν «ευελιξία και συμβιβασμό» για να βρουν μία λύση του Κυπριακού «εντός των παραμέτρων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ».

Αναφέρει ότι το ίδιο μήνυμα είχε σταλεί και νωρίτερα τόσο από τον ίδιο όσο και την υφυπουργό Εξωτερικών Γουέντι Μόρτον.

«Προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων»

Η επιστολή καταλήγει, υπογραμμίζοντας πως το Ηνωμένο Βασίλειο «αναγνωρίζει τις συνεχιζόμενες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι Κύπριοι μετά από τα γεγονότα του 1974» και ότι παραμένει δεσμευμένο στην υποστήριξη της διαδικασίας των Ηνωμένων Εθνών για επίτευξη λύσης, «η οποία θα είναι προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων και θα ενισχύει την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια».

Πηγή: philenews.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr