«Μέχρι να γίνει γνωστή η οδός εξόδου από το lockdown, κάτι που δεν μπορεί να γίνει μέχρις ότου να έχουμε περισσότερα στοιχεία στη διάθεσή μας και περισσότερες πληροφορίες για τα εμβόλια, παρακαλούμε να μην προχωράτε σε κρατήσεις και προγραμματισμό όσον αφορά στις διακοπές σας. Είναι, άλλωστε, κάτι πρακτικά παράνομο σε αυτό το στάδιο, είτε πρόκειται για το εσωτερικό είτε για το εξωτερικό».

Αυτό δήλωσε σήμερα στο BBC ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς, σε μια προσπάθεια να αποθαρρύνει τους συμπατριώτες του από ανάλογες ενέργειες, καθώς είναι εμφανής η αυξητική τάση στις κρατήσεις για την επόμενη περίοδο και ειδικά ενόψει άνοιξης και καλοκαιριού (κάτι που, όπως είναι φυσικό, αφορά άμεσα και την Ελλάδα). Για του λόγου το αληθές, η TUI, ο μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος παγκοσμίως, αναφέρει ήδη 2,8 εκατομμύρια κρατήσεις, με το 1,5 εκατομμύριο να προέρχεται από Βρετανούς, στους οποίους ποντάρει πολλά για την ερχόμενη σεζόν.

Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία υποχρεώνει όσους εισέρχονται στο έδαφός της από χώρες στις οποίες παρατηρείται διάδοση των νέων στελεχών του κοροναϊού να μπαίνουν σε δεκαήμερη καραντίνα, απειλώντας με βαριές ποινές φυλάκισης (μέχρι και 10 χρόνων) στην περίπτωση παραβίασης του συγκεκριμένου κανόνα. Όσο για τη διαδικασία εμβολιασμού, προχωρά με ταχείς ρυθμούς και, μέχρι σήμερα, έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση 12,6 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα.

Από την πλευρά του, ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να ανακοινώσει στις 22 Φεβρουαρίου ένα σχέδιο σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr