Η επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Λιζ Τρας καταδίκασε σήμερα μια την τρομοκρατική και αντισημιτική ενέργεια σε συναγωγή στο Τέξας, ο δράστης της οποίας ταυτοποιήθηκε ως Βρετανός πολίτης, ονόματι Μάλικ Φαϊσάλ ‘Ακραμ.

«Οι σκέψεις μου είναι στην εβραϊκή κοινότητα και σε όλους αυτούς που επλήγησαν από την αποτρόπαιη αυτή πράξη στο Τέξας. Καταδικάζουμε αυτή την τρομοκρατική και αντισημιτική ενέργεια», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών σε μήνυμα στο Twitter προσθέτοντας: «Στεκόμαστε στο πλευρό των ΗΠΑ για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών μας κατά αυτών που σκορπούν το μίσος» .

Πλήρη στήριξη

Η πρεσβευτής της Βρετανίας στις ΗΠΑ, Κάρεν Πιρς, δήλωσε επίσης μέσω Twitter ότι οι βρετανικές αρχές παρέχουν «πλήρη στήριξη στις δυνάμεις επιβολής του νόμου του Τέξας και των ΗΠΑ».

Η Σκότλαντ Γιαρντ επιβεβαίωσε ότι πράκτορες της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας «είναι σε επαφή με τις αμερικανικές αρχές και με συναδέλφους τους του FBI» για το περιστατικό.

Το FBI ανακοίνωσε ότι ο απαγωγέας ήταν Βρετανός πολίτης, ονομαζόταν Μάλικ Φαϊσάλ ‘Ακραμ και ήταν 44 ετών.

Έπεσε νεκρός μετά την ομηρεία, η οποία τελείωσε με επέμβαση της αστυνομίας και πυροβολισμούς μέσα στη συναγωγή του Κόλεϊβλ, μια πόλη σχεδόν 23.000 κατοίκων που απέχει σχεδόν 40 χλμ από το Ντάλας.

Τι είχε ζητήσει

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο ύποπτος είχε ζητήσει την απελευθέρωση της Αάφια Σιντίκι, μιας Πακιστανής επιστήμονος που καταδικάστηκε το 2010 από ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης σε κάθειρξη 86 ετών γιατί είχε προσπαθήσει να πυροβολήσει Αμερικανούς στρατιώτες, ενώ ήταν κρατούμενη στο Αφγανιστάν.

Πηγή: in.gr