Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, πρέπει να παραιτηθούν μετά την ειδοποίηση που έλαβαν από την αστυνομία ότι θα τους επιβληθούν πρόστιμα για παραβιάσεις των κανόνων του lockdown, με συγκεντρώσεις στα γραφεία και την κατοικία του πρωθυπουργού, δήλωσε ο αρχηγός των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ.

«Ο Μπόρις Τζόνσον και ο Ρίσι Σουνάκ παραβίασαν το νόμο και είπαν επανειλημμένως ψέματα στον βρετανικό λαό. Πρέπει και οι δύο να παραιτηθούν», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το Συντηρητικό Κόμμα είναι απολύτως ακατάλληλο να κυβερνήσει. Η Βρετανία αξίζει περισσότερα», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί από την βρετανική κυβέρνηση ότι θα επιβληθούν πρόστιμα για παραβιάσεις των κανόνων του lockdown – τα «περίφημα» κορονοπάρτι στην πρωθυπουργική κατοικία – στον βρετανό πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών.

Μάλιστα, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε πάνω από 50 παραπομπές για πρόστιμα για παραβιάσεις των κανόνων του lockdown, που είχε επιβληθεί λόγω του κοροναϊού, σε συγκεντρώσεις στα γραφεία και την κατοικία του πρωθυπουργού Τζόνσον – τις γνωστές και ως «partygate».

«Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών έλαβαν σήμερα ενημέρωση ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία σκοπεύει να εκδώσει εις βάρος τους ειδοποιητήρια για πρόστιμο», δήλωσε εκπρόσωπος της  κυβέρνησης.

«Δεν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά θα σας ενημερώσουμε ξανά», όπως είπε.

Πηγή: in.gr