Εκατοντάδες φωτογραφίες που αποτυπώνουν στιγμές της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας βρέθηκαν από συγγενείς ενός ερασιτέχνη φωτογράφου μετά το θάνατό του σύμφωνα με το BBC.

Ο συνταξιούχος εφημεριδοπώλης, ο οποίος πέθανε τον Νοέμβριο, Έντουαρντ Λ. Τζάκσον (Edward Jackson), από το Κινγκς Λιν (King’s Lynn) του Νόρφολκ, είχε χόμπι να απαθανατίζει τα βασιλικά μέλη όταν επισκέπτονταν το εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς εξοχικό σπίτι της Ελισάβετ «Σάντρινγκχαμ». Μάλιστα είχε καταγράψει με τον φακό του τους εορτασμούς για το αργυρό Ιωβηλαίο της Βασίλισσας στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Οι φωτογραφίες βρέθηκαν όταν ο ανιψιός του Στίβεν και η σύζυγός του Τζο, βρήκαν ένα αυτοσχέδιο εργαστήριο, ενώ έψαχναν στο σπίτι. Παρόλο που ήξεραν πόσο φανατικός φωτογράφος ήταν, ο αριθμός των φωτογραφιών της βασιλικής οικογένειας που βρήκαν τους εξέπληξε. «Πραγματικό χάρμα οφθαλμών», είπε ο ανιψιός του Στίβεν.

Φωτογραφίες από διακοπές, οικογενειακές συγκεντρώσεις και τοπία αλλά και λήψεις των βασιλικών μελών που περπατούσαν στην εκκλησία τα Χριστούγεννα και συναντούσαν πλήθος κόσμου στην ετήσια ανθοκομική έκθεση του «Σάντρινγκχαμ».

Ο κ. Τζάκσον ανάφερε ότι: «ήξερα πολύ καλά ότι είχε πολλές φωτογραφίες καθώς τον έβλεπα μονίμως με μια φωτογραφική μηχανή στο λαιμό του, αλλά δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσες είχε συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια».

Πηγή: in.gr