Συνεχίζει τους αυστηρούς περιορισμούς η βρετανική κυβέρνηση αναφορικά με τα ταξίδια στο εξωτερικό. Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση χαλάρωσης των ταξιδιωτικών περιορισμών για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Όταν ρωτήθηκε αν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα μπορούν να απαλλαγούν από τα μέτρα της καραντίνας, είπε:

«Θέλουμε οι άνθρωποι να έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν στο εξωτερικό όταν θα είναι ασφαλές να το κάνουν…Σε αυτό το στάδιο της πανδημίας, η παρούσα προσέγγιση είναι η σωστή, αλλά διατηρούμε τα μέτρα υπό επανεξέταση», ανέφερε σύμφωνα με το ΑΠΕ -ΜΠΕ.

Διαβάστε επίσης: TUI: Νέες ακυρώσεις τουριστικών πακέτων για Ελλάδα – Οι εννέα προορισμοί που «κόβονται»

«Στο θέμα σχετικά με τους πλήρως εμβολιασμένους, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση γι’ αυτό».

Κατηγορώντας την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον για ασυναρτησίες και παλινωδίες, η αεροπορική εταιρεία Ryanair και πολλά βρετανικά αεροδρόμια καταθέτουν σήμερα αγωγή κατά της βρετανικής κυβέρνησης απαιτώντας περισσότερη διαφάνεια για τα υγειονομικά μέτρα που εφαρμόζονται στα διεθνή ταξίδια.

Η αγωγή κατατίθεται απευθείας κατά των υπουργών Υγείας και Μεταφορών και αφορά τον αδιαφανή τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις, γεγονός που καθιστά δύσκολο για τους ταξιδιώτες να κάνουν κρατήσεις για την παραμονή τους και για τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια να προγραμματίσουν την επανάληψη των δραστηριοτήτων τους.

«Οι πρόσφατες εξελίξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να ανοίξει τα διεθνή ταξίδια εντάσσοντας χώρες μικρού ρίσκου στην πράσινη λίστα», τονίζει ο Τσάρλι Κόρνις, γενικός διευθυντής του MAG (Manchester Airports Group) που διαχειρίζεται τα αεροδρόμια του Μάντσεστερ και Στάνστεντ του Λονδίνου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr