Μια από τις πιο σοκαριστικές υποθέσεις καλείται να διαλευκάνει η βρετανική δικαιοσύνη, σχετικά με μια νοσοκόμα η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία μωρών.

Σήμερα, ξεκινάει η δίκη της Lucy Letby, μια βρετανίδας νοσοκόμας η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία οκτώ βρεφών και την απόπειρα δολοφονίας ακόμα δέκα.

Η 30χρονη συνελήφθη την Τρίτη για τρίτη φορά στο πλαίσιο της έρευνας για θανάτους στο νοσοκομείο, το οποίο ξεκίνησε το 2017.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από την καταγραφή υψηλού αριθμού θανάτων βρεφών μεταξύ Μαρτίου του 2015 και Ιουλίου του 2016.

Σε εσωτερική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο που εργαζόταν η κατηγορούμενη, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι αρκετά πρόωρα μωρά είχαν πεθάνει μετά από καρδιακή και πνευμονική ανεπάρκεια.

Φίλοι και συνεργάτες της νοσοκόμας την περιγράφουν ως «καλοσυνάτη και ευγενική».

«Η Υπηρεσία Εισαγγελίας έχει εξουσιοδοτήσει την αστυνομία του Τσέσαϊρ να αποδώσει κατηγορίες για την επαγγελματία υγείας σε σχέση με τη συνεχιζόμενη έρευνα για νεκρά βρέφη στο νοσοκομείο του Τσέστερ. Οι κατηγορίες αφορούν σε απόπειρα δολοφονίας και δολοφονία βρεφών την περίοδο μεταξύ 2015 και 2016 στο νοσοκομείο «Countess of Chester».

Ο θάνατος νεογέννητων

Η 30χρονη νοσοκόμα είχε συλλήφθη για πρώτη φορά από την αστυνομία το 2018 μετά από αναίτια αύξηση θανάτων νεογέννητων στο νοσοκομείο, ωστόσο δεν της είχαν αποδοθεί κατηγορίες καθώς δεν είχαν προκύψει στοιχεία.

«Έχουν περάσει περισσότερα από τρία χρόνια από τότε που ξεκινήσαμε την έρευνα για έναν αριθμό θανάτων μωρών στη μονάδα νεογνών του Νοσοκομείου Τσέστερ. Εκείνη την εποχή μια αφοσιωμένη ομάδα ντετέκτιβ εργάστηκε σκληρά σε αυτήν την εξαιρετικά περίπλοκη και πολύ ευαίσθητη υπόθεση κάνοντας ό, τι μπορούν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν για να εντοπίσουν τι οδήγησε σε αυτούς τους θανάτους. Τον Ιούλιο του 2018, ένας επαγγελματίας υγειονομικής περίθαλψης συνελήφθη με υποψία δολοφονίας σε σχέση με τους θανάτους οκτώ μωρών και την απόπειρα δολοφονίας έξι μωρών στη μονάδα νεογνών στο νοσοκομείο. Βγήκε με εγγύηση εν αναμονή περαιτέρω ερευνών», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Τσέσαϊρ, Ντετέκτιβ Πολ Χιούτζες σχετικά με την υπόθεση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr