Σε πέντε συλλήψεις προχώρησε η βρετανική αστυνομία, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών την Παρασκευή, όπου στεγάζονται περισσότεροι από 400 άνθρωποι.

Το κέντρο φιλοξενίας, στο Φόλκστοουν της νότιας Αγγλίας, έχει χτιστεί σε χώρο πρώην στρατοπέδου, γνωστό ως «Napier Barracks» στους ντόπιους.

Οι συλληφθέντες ήταν φιλοξενούμενοι του κέντρου, οι οποίοι αντιδρούσαν στα αυξημένα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κοροναϊού και στον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, ενώ θεωρούνται υπαίτιοι για την πυρκαγιά.

Σύμφωνα με την αστυνομίας, ένας από τους συλληφθέντες επιτέθηκε σε έναν από τους φύλακες του χώρου, ενώ την ίδια ώρα ξέσπασε κάποιο επεισόδιο το βράδυ της Παρασκευής στη διάρκεια του οποίου ξέσπασε η φωτιά.  Οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες φαίνεται να συμμετείχαν επίσης στο επεισόδιο.

Οι αρχές εκτιμούν ότι η φωτιά ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού, ενώ προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο κέντρο φιλοξενίας χωρίς να υπάρχουν ωστόσο να σημειωθούν τραυματισμοί.

Οι φιλοξενούμενοι στο κέντρο υποστηρίζουν ότι οι συνθήκες διαβίωσής τους είναι πολύ κακές, ενώ τα μέτρα φρούρησης έχουν αυξηθεί, εξαιτίας των 120 κρουσμάτων κοροναϊού στην κλειστή δομή.

Η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, υποστήριξε ότι η φωτιά και οι ζημιές που προκλήθηκαν «είναι προσβολή προς τους φορολογούμενους».

Οι δηλώσεις αυτές όμως προκάλεσαν την αντίδραση ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Η διευθύντρια της οργάνωσης «Detention Action» (Δράση Κράτησης), Μπέλα Σάνκι, μέσω Twitter κατηγόρησε την Πρίτι Πατέλ ότι «παίζει με τη φωτιά, ενώ εκτοξεύει κατηγορίες κατά ανθρώπων που έφτασαν στη χώρα για ξεφύγουν από τον πόλεμο, τη σεξουαλική βία και τώρα είναι στοιβαγμένοι σε αποθήκες όπου βράζει ο κοροναϊός».

«Η διχαστική, προκλητική και κατασταλτική αντίδραση στο συμβάν το μόνο που θα πετύχει είναι να ρίξει λάδι στη φωτιά και να υποσκάψει το κράτος δικαίου», τόνισε η Μπέλα Σάνκι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr