Εντολή στο ανταλλακτήριο crypto της Binance να εντοπίσει και να παραδώσει τα στοιχεία των υπευθύνων κυβερνοεπίθεσης που δέχτηκε πελάτης της, έδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας, στο πλαίσιο μιας απόφασης που ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου για τη δυνατότητα του βρετανικού δικαστικού συστήματος να κυνηγήσει παρατυπίες και να πατάξει φαινόμενα διαφθοράς και κυβερνοεπιθέσεων στις δημοφιλές πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων.

Η «διαπλοκή» κρυπτονομισμάτων και κυβερνοεπιθέσεων

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Fetch.ai, που δραστηριοποιείται στην Αγγλία και τη Σιγκαπούρη στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, υποστήριξε πως χάκερς διείσδυσαν στους λογαριασμούς της στο ανταλλακτήριο της Binance και αν και δεν μπορούσαν να μεταφέρουν τα assets, ύψους 2,6 εκατ. στερλίνων, φαίνεται πως προχώρησαν στην πώληση τους σε τρίτο μέρος έναντι πολύ χαμηλότερης τιμής.

Η Binance ισχυρίστηκε πως εντόπισε την παράτυπη δραστηριότητα και κατάφερε να παγώσει τον λογαριασμό διασώζοντας ένα μέρος των assets, όμως η Fetch.ai στράφηκε εναντίον της απαιτώντας την ανάκτηση των περιουσιακών στοιχείων που έχασε και η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια και τελικά μέχρι και το Ανώτατο Δικαστήριο, όπου δικαιώθηκε σήμερα.

Η υπόθεση θεωρήθηκε πολύ σημαντική για νομικούς λόγους που έχουν να κάνουν με το κυνήγι των χάκερς και τον τρόπο δράσης των ανταλλακτηρίων crypto δεδομένου κιόλας πως όχι μόνο οι κυβερνοεπιθέσεις σε όλα τα επίπεδα αυξάνονται συνεχώς σε όλο τον κόσμο, αλλά διαπιστώνεται πως συχνά εμπλέκονται και συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα.

Πηγή: ot.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr