Το 5% των Βραζιλιάνων θα αρνηθεί υπό οποιεσδήποτε συνθήκες να λάβει εμβόλιο κατά του κοροναϊού και ένα επιπλέον 20% απαντά ότι ενδέχεται να μην εμβολιαστεί, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε χθες Κυριακή στην εφημερίδα O Estado de S. Paulo.

Θεωρίες συνωμοσίας

Οι λόγοι τους οποίους επικαλούνται εκείνοι που εκφράζουν επιφυλάξεις για τη λήψη εμβολίου κατά της Covid-19 περιλαμβάνουν αμφιβολίες για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του και αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας, όπως φόβοι για επέμβαση στον γενετικό κώδικα, ότι θα τους εμφυτευτεί τσιπ αν εμβολιαστούν και ότι είναι φτιαγμένο από έμβρυα που προέρχονται από άμβλωση.

Το δείγμα της δημοσκόπησης της Ibope που διενεργήθηκε για τη μη κυβερνητική οργάνωση Avaaz ήταν 1.000 άτομα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Από εκείνους που εξέφρασαν απροθυμία να εμβολιαστούν, το 34% ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 25-34 ετών και το 36% είναι ευαγγελιστές Χριστιανοί.

Το 75% θα εμβολιαστεί

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι το 75% των Βραζιλιάνων θα εμβολιαστεί όταν το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε αφότου ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρο, ο οποίος υποβαθμίζει διαρκώς τη σοβαρότητα της πανδημίας, επανέλαβε την περασμένη εβδομάδα ότι οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 δεν θα είναι υποχρεωτικοί όταν εμβόλια θα είναι διαθέσιμα.

Η Βραζιλία καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο παγκοσμίως αριθμό κρουσμάτων και θανάτων που σχετίζονται με τον ιό, καταμετρώντας μέχρι σήμερα 126.203 νεκρούς και 4,1 εκατομμύρια μολύνσεις.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr