Ο θρύλος του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου Ρονάλντο Ναζάριο είναι και επίσημα ιδιοκτήτης της Κρουζέιρο, της ομάδας, στην οποία ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 1993 πριν μετακομίσει τη σεζόν 1994-95 στην Eredivisie για λογαριασμό της Αϊντχόφεν.

Η Κρουζέιρο αντιμετώπισε την τελευταία διετία πολλά οικονομικά προβλήματα και για πρώτη φορά στην ιστορία της υποβιβάστηκε το 2019 δεύτερη κατηγορία της Βραζιλίας. Μάλιστα για την αγορά της ομάδας είχε δείξει ενδιαφέρον και η Fenway Sports Group που μεταξύ άλλων κατέχει και τη Λίβερπουλ, ωστόσο η ομάδα κατέληξε στα χέρια του Ρονάλντο.

Η συμφωνία για το 90% των μετοχών της Κρουζέιρο κόστισε περίπου 63 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμα ο Ρονάλντο Ναζάριο από το 2018 κατέχει το 51% των μετοχών της ισπανικής Βαγαδολίδ.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Ρονάλντο ανέφερε: 

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ολοκληρώσαμε τη συμφωνία. Έχω πολλά να δώσω πίσω στην Κρουζέιρο και φέρω την ομάδα πίσω εκεί που της αξίζει να βρίσκεται. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Ζήτησα από τους οπαδούς να επανασυνδεθούν με την ομάδα, να πηγαίνουν στο γήπεδο, διότι θα χρειαστούμε πολλή δύναμη και ενότητα. Έχουμε πολλή δουλειά και φιλοδοξία να κάνουμε την Κρουζέιρο μεγάλη ξανά. Δεν έχουμε τίποτα να γιορτάσουμε ακόμα, αλλά έχουμε πολλή φιλοδοξία».

Πηγή: in.gr