Διάκριση για την κοινωνική του υπευθυνότητα απέσπασε φέτος το θεραπευτήριο «Υγεία» στα φετινά Bravo Sustainability Awards που διοργανώθηκαν από το QualityNet Foundation (QNF), στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Sustainability Week 2021.

Η Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Sustainability Week 2021 είναι το ετήσιο ραντεβού όλων των υπεύθυνων οργανισμών, που αναπτύσσουν πρωτοβουλίες  καθώς και των ενεργών πολιτών που συμμετέχουν και συμβάλλουν στην επιτυχία και εξέλιξη των πρωτοβουλιών που διαμορφώνουν την Ελλάδα του αύριο.

Πιο συγκεκριμένα, το «Υγεία», μέλος του Hellenic Healthcare Group, στον Πυλώνα  Bravo In Action, απέσπασε βραβείο για τη δράση «Καλή υγεία για καλύτερη ζωή», η οποία στόχευσε στην ενημέρωση, αφύπνιση και  ευαισθητοποίηση των πολιτών και ειδικότερα των μαθητών, για την υιοθέτηση υπεύθυνων πρακτικών που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.  Τα προγράμματα, οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις που έλαβαν μέρος στη φετινή διοργάνωση αξιολογήθηκαν μέσα από τον διάλογο με επιτροπές αξιολόγησης και τη συμμετοχή 14.380 ενεργών πολιτών.

Το πρόγραμμα που σχεδίασε το «Υγεία» εντάσσεται στον Στόχο 3 του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη (Καλή Υγεία & Ευημερία) και περιλάμβανε τη δημιουργία και τη δωρεάν διάθεση εκπαιδευτικού υλικού σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο διδακτικό πακέτο για τον εκπαιδευτικό, τον μαθητή και την οικογένεια, με στόχο την συμμετοχή της κοινωνίας σε αλλαγές οι οποίες αφορούν στη βιωσιμότητα του πλανήτη. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν συνολικά 4.900 μαθητές από 55 σχολεία σε όλη τη χώρα.

Με αφορμή τη νέα διάκριση, ο κ. Ανδρέας Καρταπάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του «Υγεία», δήλωσε: «Εδώ και 50 ολόκληρα χρόνια το «Υγεία», το πρώτο μεγάλο Ιδιωτικό Νοσηλευτικό Ίδρυμα στην Ελλάδα, εξελίσσεται και αναπτύσσεται, ακολουθώντας μια “πυξίδα” βιωσιμότητας. Για όλους εμάς, η βιωσιμότητα δεν είναι μια αόριστη έννοια. Έχει ουσιαστικό, απτό περιεχόμενο και αφορά όλα αυτά που μπορούμε να κάνουμε σήμερα, προκειμένου να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο, πιο αισιόδοξο αύριο για την κοινωνία, το περιβάλλον, την Ελλάδα. Η νέα διάκριση του «Υγεία» μας τιμά και μας κάνει περήφανους, κυρίως όμως επιβεβαιώνει πως η “πυξίδα” μας εξακολουθεί να δείχνει τη σωστή πορεία προς το μέλλον».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr