Σφοδρή αντιπαράθεση αναμένεται να έχουν τα κόμματα μέσω των πολιτικών τους αρχηγών σήμερα το απόγευμα, στην συζήτηση για το θέμα της πανδημίας του κοροναϊού.

Στις 17:00 θα ξεκινήσει στην Βουλή η συζήτηση για τις συνέπειες της πανδημίας του κοροναϊού.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Βουλή και σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, έπειτα από πρωτοβουλία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.

Όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, η συζήτηση θα αρχίσει στις 17:00, με αγόρευση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των προέδρων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και ενός ή δύο υπουργών.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί, χωρίς να διεξαχθεί ψηφοφορία, σε μία συνεδρίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαριθμήσει τα βασικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση προκειμένου να θωρακίσει το σύστημα υγείας και την οικονομία από τα διαδοχικά κύματα της πανδημίας ενώ θα καταδικάσει όσους διακινούν θεωρίες συνωμοσίας και καλούν τον κόσμο σε ανυπακοή για τα μέτρα προστασίας.

O πρωθυπουργός είναι πιθανό να εξαγγείλει νέα μέτρα στήριξης εργαζόμενων και επιχειρήσεων, ενώ δεν αποκλείεται να διευρύνει την συζήτηση κάνοντας αναφορά στο κρίσιμο ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων και στην αναγκαία ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr