«Εδώ σήμερα θα γίνουν τα πολιτικά αποκαλυπτήρια της αραχνιασμένης αντιπολίτευσης που ασκείτε», είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, από το βήμα της Βουλής, καθώς κάθε προσπάθεια να πείσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη χρησιμότητα των διατάξεων του εργασιακού νομοσχεδίου στάθηκε ανεπιτυχής.

Είχαν προηγηθεί οι εισηγητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που έβαλαν κατά του βασικού κορμού του νομοσχεδίου, παρότι έλαβαν τον χαρακτηρισμό «εργατοπατερικά κόμματα» – ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ – τόσο από τον εισηγητή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μαραβέγια, όσο και από τον ίδιο τον υπουργό Εργασίας, ο οποίος προέβλεψε ότι, στο τέλος της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή, η κριτική που ασκούν «θα τους εκθέσει ακόμη μια φορά» και κατηγόρησε όσους σφοδρά επικρίνουν τις διατάξεις ότι τελικά στρέφονται κατά των ίδιων των εργαζομένων.

Ο κ. Χατζηδάκης, που ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «πάσχει από πολιτικό διπολισμό», επεσήμανε πως όσα ακούστηκαν σήμερα, και από την εισηγήτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και όσα εδώ και μέρες καταγγέλλει η Κουμουνδούρου, είναι «ξιφούλκηση» εναντίον του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι δικές μας ρυθμίσεις συνδυάζουν δύο στόχους. Την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας – και γι΄ αυτό φέρνουμε ρυθμίσεις για τις Κυριακές και τις υπερωρίες – και από την άλλη, στοχεύουν στην προστασία των εργαζομένων», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης, που σχολίασε ότι, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για «νομοσχέδιο οδοστρωτήρα», την ίδια ώρα «διαρρέει ότι δεν προτίθεται να κάνει πρόταση μομφής», για να προβλέψει ότι, στο τέλος, η αξιωματική αντιπολίτευση θα φύγει από την ψηφοφορία, διότι θα αναγκαστεί να ψηφίσει τα 5/6 των διατάξεων του νομοσχεδίου.

Μάλιστα, ευχαρίστησε στο σημείο αυτό τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, διότι κατέφυγαν σε αυτή την «ακραία, αβάσιμη και παθιασμένη αντιπολίτευση» και για μια ακόμη φορά «θα εκτεθούν».

«Εμείς προχωρούμε μπροστά, με ένα νομοσχέδιο που εκσυγχρονίζει το εργατικό δίκαιο, δίνει περισσότερες δυνατότητες, επιλογές, ευκαιρίες στον εργαζόμενο, δίνει παραπάνω δύναμη τελικά στον εργαζόμενο. Ξέραμε ότι απέναντί μας είναι η συμμαχία τού χθες», είπε ο Κ. Χατζηδάκης και προσέθεσε: «Η κριτική σας θα σας εκθέσει. Εμείς θα προχωρήσουμε μπροστά και θα δικαιωθούμε πολιτικά. Ο χρόνος έτσι και αλλιώς είναι σύμμαχός μας, αλλά θα δικαιωθούμε γιατί οι ρυθμίσεις μας είναι ρυθμίσεις Ευρώπης, από τη μια πλευρά, και είναι ρυθμίσεις κοινής λογικής, από την άλλη. Και όταν κανείς βαδίζει σε αυτό τον δρόμο, πάντα βγαίνει δικαιωμένος».

Ως προς τα σημεία αιχμής του νομοσχεδίου, που δέχονται σφοδρή κριτική από τα κόμματα, ο υπουργός Εργασίας σχολίασε τη στάση της αντιπολίτευσης ως εξής:

«Θα πάτε να καταψηφίσετε την ψηφιακή κάρτα εργασίας, που την εισήγαγε το ΠΑΣΟΚ το 2010; Τώρα εμείς δεχόμαστε το αίτημα της ΓΣΕΕ, την κάνουμε νόμο σε πλήρη έκταση και εφαρμογή, και ακούμε κριτική. Λέμε άσπρο, λέτε μαύρο. Λέμε μαύρο, λέτε άσπρο. Είστε μια πλήρως αναξιόπιστη αντιπολίτευση. Μην αναζητείτε λοιπόν γιατί είστε τόσο χαμηλά στις δημοσκοπήσεις. Η πολιτική σας ζάλη, η εμπάθειά σας και η άρνηση των πάντων, σας οδηγούν σε αυτό το σημείο και, αν συνεχίσετε έτσι, θα πάτε χειρότερα», είπε ο υπουργός Εργασίας, απευθυνόμενος στα έδρανα της αντιπολίτευσης και προσθέτοντας ότι «το παγκόσμιο ρεκόρ υποκρισίας το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε τις θέσεις της κυβέρνησης για τις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν στο οκτάωρο, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, την εργασία τις Κυριακές και συνδικαλιστικά ζητήματα, προκειμένου να αντικρούσει ορισμένα από τα βασικότερα επιχειρήματα κατά του νομοσχεδίου τόσο της αντιπολίτευσης, όσο και των συνδικάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr