Δέκα εκατομμύρια ευρώ ενίσχυση για τους παραγωγούς κηπευτικών της Κρήτης, που επλήγησαν την περίοδο του lockdown εξήγγειλε από την Ιεράπετρα, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με αγροτικούς φορείς, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης. Ο κ. Βορίδης είπε ότι το ζήτημα των ενισχύσεων σε αυτή τη φάση είναι πολύ σημαντικό για τους παραγωγούς και η ενίσχυση αυτή, που ως πρόταση θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση, θα αφορά την ντομάτα, το αγγούρι και τη μελιτζάνα.

«Το σύνολο των ποσών αυτών είναι γύρω στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Τα περισσότερα θα δοθούν για την ντομάτα που θα πάρει περίπου 7,5 εκατομμύρια ευρώ από την ενίσχυση, 1,5 εκατομμύριο ευρώ περίπου για το αγγούρι και μισό εκατομμύριο η μελιτζάνα. Αυτά τα ποσά αφορούν τη διαταραχή την περίοδο του lockdown. Αν διαπιστώσουμε, ωστόσο, κάποια πρόσθετη διαταραχή θα το εξετάσουμε εκ νέου προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση. Για παράδειγμα αν δούμε ότι υπάρχει διαταραχή από τις συνέπειες που είχε η πανδημία του κορονοϊού στον τουρισμό και τη διάθεση προϊόντων» είπε ο κ. Βορίδης.

Σε ό,τι αφορά τους χρόνους πληρωμής, εξήγησε ότι ο ίδιος ελπίζει πως μέσα στο επόμενο 20ήμερο θα έχει ληφθεί η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η πληρωμή θα γίνει αφότου δοθεί και ένα διάστημα το λιγότερο 30 ημερών για να υποβληθούν οι αιτήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr