Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα σε νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου προς ανατολική κατεύθυνση – προς την Ανατολική Θάλασσα, όπως αποκαλείται στην Κορέα, ή τη θάλασσα της Ιαπωνίας, όπως ονομάζεται στη χώρα αυτή -, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας (στη φωτογραφία του KCNA via Reuters, επάνω, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δίπλα στην κόρη του με φόντο βαλλιστικό διηπειρωτικό πύραυλο).

Μετά τη δοκιμή βαλλιστικού

Η ιαπωνική ακτοφυλακή από την πλευρά της έκανε λόγο για όχι λιγότερες από τρεις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων, που ήδη κατέπεσαν όλοι στη θάλασσα, με τουλάχιστον τον πρώτο να προσθαλασσώνεται εκτός ιαπωνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ).

Οι νέες εκτοξεύσεις καταγράφονται δυο ημέρες μετά τη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) από την Πιονγιάνγκ, που μίλησε για «ξαφνική» άσκηση.

Η σημερινή οπλική δοκιμή χαρακτηρίζεται ήδη η τρίτη σημαντική φέτος και καταγράφεται μετά την προειδοποίηση της Βόρειας Κορέας πως θα προχωρήσει σε αντίδραση «άνευ προηγουμένου» καθώς ΗΠΑ και Νότια Κορέα ετοιμάζονταν για τα ετήσια στρατιωτικά γυμνάσιά τους.

Παραμένει η ένταση

Η ένταση στην κορεατική χερσόνησο παραμένει σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, εν μέσω αλλεπάλληλων οπλικών δοκιμών από τη Βόρεια Κορέα και εντατικοποίησης των κοινών γυμνασίων του αμερικανικού και του νοτιοκορεατικού στρατού.

Σεούλ και Ουάσιγκτον προειδοποιούν από πέρυσι πως η Πιονγιάνγκ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέα δοκιμή πυρηνικού όπλου.

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: in.gr