Σχεδόν 300 κιλά κάνναβη – και όχι 100 όπως αρχικά αναφέρθηκε- έφαγαν πρόβατα που εισέβαλαν σε θερμοκήπιο στον Αλμυρό Βόλου.

Μιλώντας για το ευτράπελο περιστατικό ο ιδιοκτήτης της καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης, αντιμετωπίζει το περιστατικό με χιούμορ.

«Εγώ είμαι πολύ καλά, αλλά καλύτερα είναι τα πρόβατα, γεμάτα τρέλα και…κορδέλα. Τα βλέπουν όλα πανέμορφα».

Αυτό είπε χαριτολογώντας ο ιδιοκτήτης της καλλιέργειας Γιάννης Μπουρούνης, μιλώντας στον Status FM 107,7.

«Είμαστε η μεγαλύτερη μονάδα θερμοκηπιακής κάνναβης στην κεντροανατολική Ευρώπη. Χάσαμε το 80% της παραγωγής μας από τις πλημμύρες. Την ώρα που προσπαθούσαμε να σώσουμε ό,τι μπορούσαμε, ξαφνικά βλέπουμε μέσα στο θερμοκήπιο πρόβατα και κατσίκια να βόσκουν κανονικά» περιγράφει για την επίμαχη ημέρα.

«Τα πρόβατα πηδούσαν πιο ψηλά από τα κατσίκια»

Όπως εξήγησε, τα κοπάδια μπήκαν στο θερμοκήπιο για να βρουν τροφή, μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία.

«Βρήκαν τα καημένα πρασινάδα να φάνε γιατί όλη η υπόλοιπη τροφή τους καταστράφηκε από τις πλημμύρες. Τους αρέσει πολύ η κάνναβη, και η φούντα και η πρασινάδα. Την περνάνε ζάχαρη τα ζώα» λέει γελώντας.

«Το πρόβλημα ήταν πώς θα τα κυνηγήσουμε για να κάνουμε να απομακρυνθούν από την καλλιέργεια, γιατί δεν έφευγαν με τίποτα. Τα πρόβατα πηδούσαν πιο ψηλά απ’ τα κατσίκια και αυτό δεν γίνεται ποτέ. Λογικό αφού έφαγαν περίπου 300 κιλά κάνναβης» κατέληξε ο κ. Μπουρούνης.

Πηγή: in.gr