Σε ένα απλό και λιτό δωμάτιο ζει εδώ και ένα χρόνο, δηλαδή μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα του ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Έτσι ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους στο  πλαίσιο ενός νέου ντοκιμαντέρ, ξενάγησε τον δημοσιογράφο  Ντμίτρο Κομάροβ στο γραφείο του.

Μάλιστα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έδειξε στον δημοσιογράφο το μικρό δωμάτιο που περιλαμβάνει ένα μονό κρεβάτι, έναν νεροχύτη, μία τηλεόραση και ελάχιστα ακόμη απλά έπιπλα. «Αυτό είναι το σπίτι μου, εδώ ζω», είπε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι έφερε ξανά στη μνήμη του και διηγήθηκε τα όσα έζησε την ημέρα της ρωσικής εισβολής όταν ξύπνησε στο σπίτι του με την οικογένειά του και στη συνέχεια έφτασε στο γραφείο του, όπου έκτοτε περνάει τον περισσότερο χρόνο του ως πρόεδρος εν καιρώ πολέμου.

«Αγαπώ την οικογένειά μου, αλλά για μένα, ως πρόεδρος, το να βρίσκομαι εδώ ήταν προτεραιότητα», είπε ακόμα σύμφωνα με το Business Insider.

Υπενθυμίζεται πως σε συνέντευξη που είχε δώσει πέρυσι τον Απρίλιο, δηλαδή δύο μήνες μετά την εισβολή των στρατευμάτων του Πούτιν στην Ουκρανία η πρώτη κυρία της χώρας, Ολένα Ζελένσκι είχε δηλώσει πως δεν είχε δει τον σύζυγό της από κοντά από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος.

Τι ρούχα ανυπομονεί να φορέσει μετά το τέλος του πολέμου

Στο ντοκιμαντέρ ο πρόεδρος της Ουκρανίας έδειξε ακόμα τη ντουλάπα του, η οποία είναι γεμάτη με τα χαρακτηριστικά χακί ρούχα που φοράει μετά τη ρωσική επίθεση, όπως το T-Shirt που είχε γίνει το σήμα κατατεθέν του από τις πρώτες ημέρες του πολέμου.

Μάλιστα ο Ζελένσκι έδειξε στον δημοσιογράφο και μερικά κοστούμια, τα οποία όπως είπε ανυπομονεί να φορέσει μετά το τέλος του πολέμου.

Επίσης έδειξε στον δημοσιογράφο το πίσω δωμάτιο από το οποίο έκανε διεθνή τηλεφωνήματα και μίλησε με δεκάδες παγκόσμιους ηγέτες το πρωί της εισβολής.

Φυσικά όπως είπε ένας αρχηγός κράτους με τον οποίο δεν μίλησε, ήταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Ακόμα ο Ουκρανός πρόεδρος ισχυρίστηκε πως παρά το γεγονός ότι πριν την επίθεση της Ρωσίας είχε κάνει προσπάθειες να μιλήσει απευθείας με τον Ρώσο ομόλογό του και είχε επανειλημμένα λάβει απόρριψη.

Πάντως σε ερώτηση για το εάν θα μιλούσε τώρα με τον Πούτιν, ο Ζελένσκι εμφανίστηκε κατηγορηματικός. «Όχι. Τώρα δεν είμαι έτοιμος να του μιλήσω», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξήγησε γιατί επέλεξε να παραμείνει στη χώρα του παρά τις προειδοποιήσεις πως ήταν στόχος και πως έπρεπε να τα μαζέψει και να φύγει.

«Δεν σκέφτηκα ποτέ τι θα συμβεί σε μένα. Δεν πρόκειται για γενναιότητα. Σκέφτηκα μόνο τις συνέπειες της αποχώρησής μου και τι θα συνέβαινε», είπε ακόμα ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Πηγή: in.gr