Τα 69 του χρόνια έκλεισε σήμερα, Κυριακή (26/2), ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς έχει γενέθλια και όπως ήταν φυσικό δέχθηκε πληθώρα ευχών από ηγέτες και αρχηγών κρατών από όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων και από τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μάλιστα δημοσίευμα του Republic World, αναφέρεται στα όσα ευχήθηκε στο μήνυμά του ο Ρώσος πρόεδρος, στο οποίο μάλιστα επαινεί τον Τούρκο πρόεδρο επειδή προωθεί τη συνεργασία ανάμεσα στη Μόσχα και την Άγκυρα.

Επίσης ο Βλαντίμιρ Πούτιν ευχαρίστησε τον Ερντογάν για την «προσωπική του συμβολή» στην προώθηση των εποικοδομητικών διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως είναι γνωστό η Τουρκία είναι μία από τις λίγες χώρες που έχουν διατηρήσει σχέσεις με τη Μόσχα μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία με τους δύο αρχηγούς να συνεχίζουν να συνομιλούν.

Από την άλλη πλευρά η Μόσχα ήταν ανάμεσα στις χώρες που έστειλαν ανθρωπιστική βοήθεια στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό.

«Αγαπητέ κ. πρόεδρε, αγαπητέ μου φίλε, σε συγχαίρω και σου εύχομαι από καρδιάς για τα γενέθλιά σου», έγραψε ο Ρώσος πρόεδρος στο μήνυμά του που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

«Η Ρωσία εκτιμά τη συμβολή σας στην ενίσχυση των φιλικών σχέσεων και της εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε συστηματικά και αμοιβαία, επωφελή κοινά σχέδια και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων στην περιφερειακή και παγκόσμια ατζέντα», συμπληρώνει ο Ρώσος πρόεδρος.

Ακόμα ο Βλαντίμιρ Πούτιν ευχήθηκε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υγεία, ευτυχία, ευημερία και επιτυχία.

Το μήνυμα εστάλη μετά την επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν

Οι ευχές για τα γενέθλια ήρθαν λίγες ημέρες αφότου οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία όπως ενημέρωσε το γραφείο του Ρώσου προέδρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η τηλεφωνική επικοινωνία ξεκίνησε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εκφράζει τη βαθιά του ευγνωμοσύνη για τη βοήθεια του Πούτιν στον σεισμό.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο Ερντογάν ζήτησε επίσης την εγκαθίδρυση «δίκαιης ειρήνης» στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν τόνισε την ανάγκη επίτευξης μιας δίκαιης ειρήνης για να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες ζωών και καταστροφές», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης, στη συμφωνία για τα σιτηρά.

«Εκφράζοντας την ειλικρινή επιθυμία της Τουρκίας για τη συμφωνία για τα σιτηρά που επιτεύχθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ο πρόεδρος Ερντογάν επεσήμανε ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να παράσχει κάθε είδους υποστήριξη στο θέμα αυτό», αναφέρει ακόμα η ανακοίνωση.

Πηγή: in.gr