Αποστάσεις πήρε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, σχετικά με τη δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα ότι «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17 Νοέμβρη».

«Έχουμε πάρει αποστάσεις από τον Κουφοντίνα και από κάθε Κουφοντίνα και τη δράση τους από την πρώτη στιγμή», δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Βίτσας. Όπως εξήγησε, «αυτά τα ζητήματα έχουν λυθεί στην αριστερά από τον 19ο αιώνα, η τρομοκρατία είναι εχθρός της αριστεράς».

Χαρακτήρισε παράλληλα ατυχή τη δήλωση του συντρόφου του Θοδωρή Δρίτσα, λέγοντας ότι «πατήσαμε πάνω σε μια ατυχής δήλωση του, αντί να συζητάμε τα νέα μέτρα της πανδημίας και τον νόμο που ωφελεί τους μεγαλοεργολάβους συζητάμε τι λέει ο Θοδωρής».

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να πεθάνει ένας άνθρωπος από απεργία πείνας το 2021»

Από την άλλη πλευρά, όπως είπε, ως κοινωνία και νομικός πολιτισμός δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να πεθάνει ένας άνθρωπος από απεργία πείνας το 2021. «Θα είναι κηλίδα για τη χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά. Τόνισε πως αυτό έχει να συμβεί εδώ και 40 χρόνια, λέγοντας ότι τελευταία φορά συνέβη με τη Μάργκαρετ Θάτσερ.

«Πρέπει να βρεθεί ένας νομικός τρόπος να να οχυρώσει ότι αυτός ο άνθρωπος, που έχει δολοφονήσει άλλους ανθρώπους, θα ζήσει», πρόσθεσε.

Μικρό να ασχολούμαστε με το ζήτημα αυτό, όμως έχει αξία στη συγκεκριμένη περίπτωση γιατί οι κρατούμενοι έχουν δικαιωματα και όποιος τα αμφισβητεί πρέπει να το ξανά σκεφτεί και το δεύτερο ότι είμαστε σε μια κατάσταση που ένας κρατούμενος που έχει καταδικαστεί για δολοφονίες μέσα από μια διαδικασία που είναι φυλακή, κινδυνεύει να πεθάνει, σχολίασε.

Κατέληξε λέγοντας ότι το κεντρικό ζήτημα είναι ότι μετά τη Θάτσερ κανένας δεν έχει πεθάνει, η Πολιτεία πρέπει να δώσει έναν επικοινωνιακό αγώνα εκείνο που έπρεπε να ψάχνει είναι να λυθεί το θέμα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr