Η παλαιστινιακή πόλη της Βηθλεέμ γιορτάζει την Παραμονή των Χριστουγέννων την Πέμπτη με μόνο μικρούς αριθμούς που παρευρίσκονται στις παραδοσιακές εκδηλώσεις λόγω των περιορισμών COVID-19, αλλά οι αρχηγοί της πόλης λένε ότι είναι αποφασισμένοι να στείλουν ένα μήνυμα ελπίδας.

Μόλις πριν από 12 μήνες, η Βηθλεέμ, σεβαστή ως η γενέτειρα του Ιησού, γιόρταζε την πιο πολυσύχναστη γιορτή της για δύο δεκαετίες, εν μέσω μιας συνεχούς μείωσης της βίας και της αντίστοιχης αύξησης του αριθμού των προσκυνητών και των τουριστών.

Η νέα συνθήκη

Αλλά τώρα, τα ξενοδοχεία που προσέθεσαν νέες υποδομές το 2019 είναι κλειστά και πολλές εκδηλώσεις θα παρακολουθούνται κυρίως στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, έχοντας επίγνωση του γεγονότος ότι τα μάτια του κόσμου βλέπουν την πόλη τους αυτή τη στιγμή, οι ηγέτες της Βηθλεέμ λένε ότι θέλουν να είναι ένας φάρος ελπίδας.

«Υπάρχουν περιορισμοί στην κυκλοφορία των ανθρώπων και στην κοινωνική δικτύωση, αλλά είναι Χριστούγεννα, τα Χριστούγεννα δίνουν στους ανθρώπους ελπίδα για καλύτερες στιγμές», δήλωσε ο δήμαρχος Anton Salman, που στέκεται δίπλα στο τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Manger.

«Γιορτάζουμε λοιπόν τις διακοπές με κάθε τρόπο, το μόνο που λείπει σε αυτό το στάδιο είναι το μεγάλο πλήθος, όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά οι άνθρωποι στη Βηθλεέμ είναι αισιόδοξοι ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο».

Ο νεοδιορισμένος Πατριάρχης της Ιερουσαλήμ, ο Πιερμπατίστας Πιτσαμπάλα, ο οποίος ο ίδιος προσβλήθηκε από τον ιό και ανάρρωσε, θα ηγηθεί των φετινών μειωμένων εορτασμών, αλλά ο 85χρονος Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θα απουσιάζει από την ετήσια Συγκέντρωση των Μεσάνυχτων στην Εκκλησία της Γεννήσεως, είπε Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr