Η 9η Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ είναι η ημέρα πίτσας (Unsplash)

Η αστυνομία στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας πρόσφατα εξέθεσε μια πιτσαρία που δεν παρείχε στους πελάτες της μόνο την αγαπημένη τους πίτσα, αλλά και ναρκωτικά. Οι αρχές διαπίστωσαν ότι το πιάτο Νο 40 είχε γίνει δημοφιλές στους πελάτες, ωστόσο κρυβόταν ένα μυστικό σε αυτό. Οι αρχές με τη συνδρομή περίπου 150 αστυνομικών πραγματοποίησαν επιδρομές σε 16 διάφορα ακίνητα σε εννέα πόλεις, συνελήφθησαν τρεις ύποπτοι και κατασχέθηκαν όπλα.

Το σχέδιο αποκαλύφθηκε καθώς η αστυνομία είχε θέσει την πιτσαρία υπό παρακολούθηση από τον Μάρτιο, όταν ένας έλεγχος ρουτίνας για τρόφιμα εντόπισε ναρκωτικά στην κουζίνα. Ο επιθεωρητής Michael Graf von Moltke επισήμανε πως κάθε παραγγελία πίτσας περιλάμβανε και ένα πακέτο κοκαΐνης. «Προβληματιστήκαμε, καθώς ο ιδιοκτήτης δεν είχε προηγούμενη εμπλοκή με ναρκωτικά», ανέφερε ο Von Moltke.

Όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ανακρίνουν τον 36χρονο ιδιοκτήτη, φέρεται να έριξε ένα σακίδιο γεμάτο ναρκωτικά από το παράθυρο, το οποίο έπεσε στα χέρια των αστυνομικών. Η έρευνα αποκάλυψε 1,6 κιλά κοκαΐνης, 400 γραμμάρια κάνναβης και 268.000 ευρώ σε μετρητά, καθώς και διάφορα όπλα. Παρά την προηγούμενη σύλληψή του, ο ιδιοκτήτης επανήλθε γρήγορα στην επιχείρηση, που του έδωσε τη δυνατότητα να εντοπιστεί η αλυσίδα εφοδιασμού του.

Στο στόχαστρο των αρχών μπήκε και ένας 22χρονος ρώσος μαχητής, γνωστός για βίαιες πράξεις, που φέρεται να διακινούσε ναρκωτικά. Εξάλλου, μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται επιπλέον άτομα που αναμιγνύονται στη διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή. Ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας κρατείται από τον Αύγουστο και το κατάστημά του είναι πλέον κλειστό.

Πηγή: ethnos.gr