Στους Σακραμέντο Κινγκς θα συνεχίσει τελικά την καριέρα του ο Σάσα Βεζένκοφ που πήρε την απόφαση να περάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και να ζήσει το όνειρο στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Ο Βούλγαρος φόργουορντ βέβαια θα φέρει και αρκετά χρήματα στα ταμεία του Ολυμπιακού καθώς υπήρχε ειδική ρήτρα στο συμβόλαιο που υπέγραψε πέρσι με τους νταμπλούχους Ελλάδος.

Έτσι λοιπόν, οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να εισπράξουν 1.500.000 δολάρια από τα οποία βάσει των κανονισμών του NBA, οι Κινγκς θα καλύψουν το 50% του ποσού (750.000 δολάρια) ως Excluded International Player Payment, με το άλλο 50% να το βάζει ο ίδιος ο παίκτης. Βέβαια ο Βεζενκοφ θα πάρει πίσω αυτά τα χρήματα από το συμβόλαιό του, είτε ως καθαρό ποσό ανά έτος, είτε ως signing bonus.

Ο Βεζένκοφ και ο Ολυμπιακός θα διαπραγματευθούν για το πώς και για το πότε θα καταβληθούν τα χρήματα, με τον Ολυμπιακό πάντως να βάζει στα ταμεία του ένα πολύ σημαντικό ποσό που θα του επιτρέψει να βγει στην αγορά για μία μεγάλη κίνηση με την οποία θα καλύψει το κενό του MVP της Euroleague. Πρώτος στόχος των Πειραιωτών είναι ο Νίκολα Μίροτιτς ο οποίος αναμένεται να αποδεσμευτεί από την Μπαρτσελόνα.

Πηγή: in.gr