Το βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το LIVE NEWS δείχνει την 29χρονη μητέρα να κρατά στην αγκαλιά της το 11 μηνών κοριτσάκι της και να περπατά στο κέντρο της Βέροιας.

Τα τελευταία λεπτά της ζωής του παιδιού, λίγο πριν επιβιβαστούν στο ταξί με προορισμό το φράγμα του Αλιάκμονα, εκεί όπου το μωρό βρήκε τραγικό θάνατο στα παγωμένα νερά του ποταμού.

Η μητέρα κατεβαίνει με το μωρό της στην αγκαλιά τη γέφυρα στη Θερμοπυλών ανάμεσα σε άλλους περαστικούς. Έφτασε εκεί με το ταξί που την επιβίβασε, μαζί με το παιδί, από το σπίτι της.

«Την πήρα από το σπίτι της στην Βέροια και την πήγα στην περιοχή Προμηθέα», είπε ο οδηγός ταξί που τη μετέφερε. «Ήταν πολύ ήρεμη, μια χαρά. Τίποτα το περίεργο. Τίποτα. Κανένα σημάδι. (Το παιδί) φορούσε ένα μπουφανάκι, αν δεν απατώμαι, με κουκούλα, αυτή που είναι ενσωματωμένη, μαζί με το μπουφάν… Παραμονή, μετά το μεσημέρι».

Με ταξί ως το φράγμα

Η γυναίκα με το μωρό στην αγκαλιά συνεχίζει τη πορεία της με τα πόδια. Ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο. Με το ένα χέρι της κρατάει το παιδί, δείχνει να δυσκολεύεται να το σηκώσει, και με το άλλο χέρι της κρατά το μπιμπερό του. Θα περπατήσει αρκετά μέτρα ακόμη ως την επόμενη πιάτσα ταξί.

Είναι το δεύτερο ταξί που αλλάζει μέσα σε λίγα λεπτά το μεσημέρι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και διένυσε μία ολιγόλεπτη διαδρομή έχοντας το παιδί της στην αγκαλιά της ως την καντίνα της στο φράγμα. Ως το σημείο της ασύλληπτης τραγωδίας.

Χωρίς πλέον το παιδί της, η 29χρονη κάλεσε τρίτο ταξί από το φράγμα και πήγε στα ΚΤΕΛ της Βέροιας.

«Εγώ δεν ήξερα τίποτα, με δρομολόγησε το κέντρο, στο φράγμα, πήγα εκεί, μπήκε μέσα στο πίσω κάθισμα, στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, ένα τέταρτο με 20 λεπτά περίπου. Την άφησα εκεί, πληρώθηκα το κόμιστρο, αυτά. Και έφυγα. Μια κανονική κούρσα όπως κανονικά είναι όλες οι κούρσες. Κανονικά, όπως παίρνει ο κόσμος ένα ταξί», είπε στο Live News ο οδηγός ταξί.

Από εκεί, με λεωφορείο κατέληξε στην Αλεξάνδρεια όπου διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο.

Την επόμενη ημέρα επέστρεψε στο σπίτι της, σαν να μην είχε γίνει το παραμικρό.

Οι έρευνες

Η μητέρα και ο παππούς της, πήγαν αμέσως στο τμήμα και ενημέρωσαν για το παιδί. Η 29χρονη αρχικά είπε ότι το είχε αφήσει στο κέντρο της πόλης. Ύστερα, υπέδειξε τον Αλιάκμονα.

Αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του παιδιού, περιγράφει στο Live News πώς τελικά το βρήκαν και το ανέσυραν νεκρό.

«Μας υπέδειξε το πρώτο σημείο που μας υπέδειξε ότι το άφησε, στην Μπαρμπούτα… Ότι το άφησε εκεί και ότι το παιδί μπουσουλούσε, αλλά εν τέλει, αποδείχθηκε ότι το πήγε αλλού. Μετά πήγαμε στο ποτάμι. Υπέδειξε ένα σημείο που της έπεσε, απ’ ότι είπε και ψάχναμε γύρω – γύρω εκεί. Και με αέρα και κρύο, με σκοτάδια εκεί δεν είχε φώτα και το βρήκαμε στην άκρη απ’ το φράγμα. Πάνω στα βράχια. Από εκεί που το πέταξε, είναι μια απόσταση 200 μέτρα. Είχαν περάσει και 30 ώρες που το είχε πετάξει», ανέφερε ο αστυνομικός.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των ερευνών, η 29χρονη καθόταν μέσα στο περιπολικό, σιωπηλή και ατάραχη. Δεν ρώτησε τι συνέβαινε, δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον. Αντίθετα, οι αστυνομικοί, όταν βρήκαν το μωρό νεκρό, συγκλονίστηκαν.

«Σοκαριστήκαμε αλλά… έπρεπε να γίνει η δουλειά, να βγει από το νερό, να ησυχάσει η ψυχή του. Όλοι πατεράδες είμαστε. Εγώ έχω μωρό στην ηλικία του… 13 μηνών. Το βρέφος είχε κάποια σημάδια… Δεν το κοιτάξαμε και πολύ, δεν είναι να το κοιτάς και πολύ, αλλά είχε κάποια σημάδια στο πρόσωπο και εντάξει, φορούσε τα ρούχα κανονικά, όλα… Ντυμένο ήταν δηλαδή, με το μπουφανάκι, το κολανάκι του», είπε ο αστυνομικός.

Μόλις το παιδί ανασύρθηκε, οι αστυνομικοί μετέφεραν την 29χρονη στο Τμήμα Ασφαλείας της Βέροιας όπου οι αξιωματικοί την ενημέρωσαν και ρώτησαν τι είχε συμβεί, με εκείνη να αρνείται κατηγορηματικά ότι το σκότωσε.

Πηγή: in.gr