Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του 47χρονου αρχιτέκτονα Βασίλη Χατζησταύρου ο οποίος νοσηλεύτηκε πριν αρκετό διάστημα στο Ιπποκράτειο δίνοντας μάχη για τη ζωή του.

Μιλώντας στην ΕΡΤ για όλα όσα έζησε όταν νόσησε με Covid  ο Bασίλης Χατζησταύρου έκανε λόγο για δύσκολες στιγμές μέσα στο νοσοκομείο ενώ μίλησε και για την απώλεια ενός ασθενή μέσα στον ίδιο θάλαμο στον οποίο νοσηλευόταν.

«Ήταν κάτι πρωτόγνωρο γιατί ποτέ μου δεν νοσηλεύτηκα σε κάποιο νοσοκομείο για οποιοδήποτε λόγο. Ξαφνικά ένα Σάββατο αισθάνθηκα ότι δεν είμαι καλά και έτσι βρέθηκα μέσα σε λίγες ώρες στο κρεβάτι με τον ιό που δεν ήταν κάτι πολύ απλό και πολύ αστείο. Ένιωσα από τις πρώτες ώρες πόσο μικρός μπορώ να γίνω απέναντι στον ιό και αυτό φάνηκε την 8η ή την 9η μέρα, αν θυμάμαι καλά, γιατί με πολύ λίγο οξυγόνο έφυγα μια Κυριακή πρωί στο Ιπποκράτειο.

Οι στιγμές μέσα στο νοσοκομείο ήταν δύσκολες γιατί ήμασταν σε εκείνο το κύμα το οποίο όλες οι κλινικές ήταν πολύ απροετοίμαστες. Βρισκόμουνα σε ένα δίκλινο με 4 άτομα μέσα, ο ένας χειρότερα από τον άλλο και ο ένας έδινε κουράγιο στον άλλο γιατί ήμασταν μόνοι μας. Ελάχιστα μπορούσα να μιλήσω οπότε είχα ελάχιστη επικοινωνία με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου, αλλά και με τον αδερφό μου  και τους γονείς μας. Ήταν δύσκολα γιατί ήμασταν μπροστά σε μια κατάσταση περίεργη… Όλοι οι γιατροί, οι νοσοκόμοι έτρεχαν κυριολεκτικά καθημερινά, βοηθούσαν τους πάντες όσο μπορούσαν. Έβλεπες πίσω από τις μάσκες τους να είναι ιδρωμένοι, να βοηθάνε εμένα, όλη την πτέρυγα…Ηταν κάτι που δεν θα ήθελα να ξανανιώσω, πολύ δύσκολο. Είχα τη δύναμη και την πίστη και το ξεπέρασα».

«Δυστυχώς ο Δημήτρης δεν τα κατάφερε»

Με δάκρυα στα μάτια μίλησε για τον Δημήτρη που νοσηλευόταν μαζί του εκείνη την περίοδο και δεν τα κατάφερε. «Δυστυχώς ο Δημήτρης δεν είναι δίπλα μας, μετά από νομίζω 45 μέρες υπέκυψε… γίναμε φίλοι χωρίς να γνωριζόμαστε… πολύ απλά».

Ο κ. Χατζησταύρου τόνισε ότι αυτό που ζούμε ξανά δεν θα έχει εύκολο τέλος αν δεν κάνουμε την προσπάθειά μας όλοι να γυρίσουμε στην κανονικότητα. Ολοι μας πρέπει να το δούμε πιο σοβαρά το θέμα και να πράξουμε όσο καλύτερα μπορούμε».

Πηγή: in.gr