Λίγο πριν τα Χριστούγεννα ο Βασιλιάς Κάρολος βρέθηκε σε μία παμπ στο Λονδίνο, όπου του συνέβη και ένα αστείο περιστατικό. Το περιστατικό έχει ως πρωταγωνιστές έναν αμήχανο σερβιτόρο και τον ίδιο τον μονάρχη.

Όταν ο μονάρχης εισήλθε με τη σύζυγό του Καμίλα, ένα μέλος του προσωπικού έπεσε κατά λάθος πάνω του. Ο σοκαρισμένος άνδρας προκάλεσε γέλιο στον Κάρολο και στην παρέα του όταν ζήτησε επανειλημμένα συγγνώμη λέγοντας «Συγγνώμη, Βασιλιά», αντί για «Μεγαλειότατε».

Το περιστατικό

Μάλιστα, ένας φίλος του Καρόλου είπε στη Daily Mail: «Ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα παρευρέθηκαν σε ένα πάρτι στην παμπ και ο άνδρας έπρεπε να κουβαλήσει ένα μεγάλο δίσκο με ορεκτικά από την κουζίνα. Άνοιξε την πόρτα του δωματίου χρησιμοποιώντας την πλάτη του, για να κρατήσει και με τα δύο του χέρια τον βαρύ δίσκο. Μετά έπεσε πάνω σε κάποιον.

«Γύρισε και είδε ότι ήταν ο Βασιλιάς. Σοκαρισμένος είπε: «Συγγνώμη, Βασιλιά». «Αργότερα του είπε το αφεντικό του ότι ο Βασιλιάς το βρήκε πολύ αστείο και ήταν η πρώτη φορά που τον αποκαλούσαν «Βασιλιά». Στο μέλλον τον συμβούλεψαν θα πρέπει να τον αποκαλεί «Μεγαλειότατε».

Εντείνονται οι προετοιμασίες για τη στέψη του

Το συμβάν σημειώθηκε μετά από μια δύσκολη χρονιά για τον Κάρολο, που σημαδεύτηκε από τον θάνατο της μητέρας του Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ τον Σεπτέμβριο που οδήγησε στην άνοδό του στο θρόνο.

Ο μονάρχης ωστόσο εμφανίστηκε σε καλή διάθεση τα Χριστούγεννα, καθώς τον είδαν να γελάει και να αστειεύεται με μέλη του κοινού έξω από το Σάντριγχαμ κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Τους επόμενους μήνες θα ενταθούν οι προετοιμασίες για τη στέψη του, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αβαείο του Γουέστμινστερ το Σάββατο 6 Μαΐου.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: in.gr