Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε, από την Πάτρα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Όπως είπε, «έχουμε μία κυβέρνηση, η οποία σχεδίασε τη νέα πτώχευση μέσα από το ‘ναι σε όλα’, που ξεκινάει από την 8η Απριλίου του 2020».

Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση επενδύει σε αυτή την πτώχευση, το νέο αλισβερίσι του Ταμείου Ανάκαμψης, που θα είναι το ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νέα μεγάλα σκάνδαλα του μέλλοντος και του φαγοποτιού της ‘Μητσοτάκης Α.Ε.’, χωρίς κανένα σχεδιασμό για την επόμενη ‘πράσινη’ βιομηχανική επανάσταση που δεν έχουμε δικαίωμα να χάσουμε».

Μένοντας στο θέμα του Ταμείου Ανάκαμψης, ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε ότι «δεν είναι αρκετά τα χρήματα, για να αποτελέσουν ένα μηχανισμό που θα ανασχέσει το ωστικό κύμα της κρίσης και της λιτότητας που φέρνει η πανδημία και το γεγονός ότι δεν υπάρχει το ευρωομόλογο».

Επίσης, υποστηρίξε ότι «το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα μενού από διάφορα έργα, διάφορες αγορές και διάφορες επενδύσεις, αλλά αυτό που δεν υπάρχει είναι ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα».

«Εμείς» συνέχισε, «έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την ‘πράσινη’ βιομηχανική επανάσταση, που θα έπρεπε να συγχρηματοδοτήσει ακόμα και αυτό το σαθρό και απαράδεκτο Ταμείο Ανάκαμψης», όπως το χαρακτήρισε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε ότι «στόχος είναι το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το ψαλίδισμα της εστίασης, η πτώχευση των φαρμακείων, η  προλεταριοποίηση οικογενειακών επιχειρήσεων και η μετατροπή τους σε πάγκους μεγάλων πολυεθνικών».

Όπως τόνισε, «όσο μεγαλώνει η εξάρτηση στην Τρόικα, όσο βαθαίνει η πτώχευση του Δημοσίου που γίνεται τώρα, όσο το ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει να έχει μεγαλύτερα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060, τόσο μεγεθύνεται η διαδικασία φτωχοποίησης και χρεοκοπίας των μικρομεσαίων και της πώλησης των μαγαζιών και των σπιτιών».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «η χρηματιστικοποίηση όλων αυτών των μικρών ιδιωτικών περιουσιών γίνονται παράγωγα, τα οποία αγοράζονται και πωλούνται πριν γίνει καν πλειστηριασμός και έτσι κάποια αρπακτικά κερδίζουν υπερμεγέθη ποσοστά κέρδους, σε μία σπασμένη οικονομία σαν της Ελλάδας».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το αν εκτιμά ότι υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, είπε ότι «είναι 50 – 50 οι πιθανότητες για πρόωρες εθνικές εκλογές το φθινόπωρο», συμπλήρώνοντας πως «εμείς, ως ΜέΡΑ25, είμαστε πανέτοιμοι».

Όσο για την πιθανότητα σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε, μεταξύ άλλων: «Με ένα κόμμα, το οποίο στο όνομα του αριστερού προσήμου εφαρμόζει μνημόνια, εμείς τους κοιτάμε με συμπάθεια, τους ευχόμαστε καληνύχτα και προχωράμε».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr