«Μηνύματα οργής» από τους ομογενείς, αναφορικά με το νόμο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, λαμβάνει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, όπως ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξή του στο SBS Greek της Αυστραλίας, σημειώνοντας ότι μόνο το κόμμα του καταψήφισε τον ισχύοντα νόμο.

Εξηγώντας τη θέση του, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι το ΜέΡΑ25 ήταν υπέρ της ουσιαστικής ψήφου των αποδήμων και πρόσθεσε ότι ο νόμος που πέρασε, ουσιαστικά, δημιουργεί δύο κατηγορίες Ελλήνων.

«Θα μιλήσω πολύ συγκεκριμένα. Η κόρη μου, του χρόνου που θα είναι 18 χρόνων, θα μπορεί να πάρει το αεροπλάνο, όπως γίνεται και τώρα, να έρθει στην Ελλάδα και να ψηφίσει στις εκλογές. Αλλά δεν μπορεί να ψηφίσει στο Σίδνεϊ όπου ζει», διευκρίνισε ο κ. Βαρουφάκης και συνέχισε, φέροντας ως παράδειγμα την κόρη του πρωθυπουργού.

«Η κόρη του πρωθυπουργού και το προσωποποιώ τώρα, το ξέρω, η οποία δουλεύει στη Goldman Sachs στο Λονδίνο, θα ψηφίσει μια χαρά», ανέφερε, καταλήγοντας πως  «υπάρχουν δηλαδή δύο ειδών κόρες, εκείνες οι οποίες είναι πραγματικά απόδημες και από τις οποίες στερούμε το δικαίωμα ψήφου», ενώ πρόσθεσε πως δεν είναι μόνο η κόρη του «είναι και η γιαγιά της, που δεν θα μπορέσει να ψηφίσει, γιατί δεν έχει καταθέσει στην ελληνική εφορία δήλωση εισοδήματος τα τελευταία χρόνια».

«Είναι απαράδεκτο», είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 η διασύνδεση και μόνο του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι με την οικονομική κατάσταση και με τη φορολογία.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Βαρουφάκης εκτίμησε ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί, δεν μπορεί να κυβερνήσει, δεν μπορεί να έχει πρόγραμμα για μια οικονομία, η οποία  έτσι κι αλλιώς είναι στη φυλακή χρέους της τρόικας».

Υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις  να κάνει εκλογές το Μάιο – αν όχι το Μάιο, το Φθινόπωρο το αργότερο. «Το θεωρώ σχεδόν αδύνατο», πρόσθεσε, «να μην κάνει εκλογές φέτος. Για τον απλούστατο λόγο, ότι όλα τα ψέματα τα οποία έλεγε τόσο καιρό θα αποκαλυφθούν».

«Όταν εγώ του έλεγα ότι θα τον αναγκάσουν από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες να κόψει συντάξεις», όπως είπε, «όταν θα έρθει να το κάνει, μετά νομίζω ότι θα μπει σε μία σκοτοδίνη. Τα ποσοστά του θα πέφτουν».

Και κατέληξε, υπενθυμίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «είναι αποφασισμένος να κάνει διπλές εκλογές, όχι μία εκλογή», αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής, που θα ισχύσει στις επόμενες εκλογές, ενώ στις μεθεπόμενες θα ισχύσει το πλειοψηφικό σύστημα που έχει ήδη ψηφίσει η ΝΔ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr