Σάλος έχει προκληθεί στην Αμμόχωστο, με το βίντεο κλιπ τουρκάλας ράπερ. Στο βίντεο, η τραγουδίστρια με το συγκρότημα της λικνίζεται σε μία αμμουδιά. Στο βάθος του βίντεο διακρίνονται ερείπια και χαλάσματα.

Τίποτα δε θα φαινόταν περίεργο αν η δημοφιλής τουρκοκύπρια ράπερ Nihayet, γνωστή και ως «Νίνι», δεν γύριζε το video clip στα Βαρώσια.

Η ηγεσία του ψευδοκράτους έδωσε άδεια στην τραγουδίστρια να πάει στην περίκλειστη πόλη, την οποία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιθυμεί να ανοίξει. Καθόλου τυχαίο δε θεωρείται ότι το θέμα ήρθε στην δημοσιότητα την επόμενη μέρα από την επέτειο της ίδρυσης του ψευδοκράτους.

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια η τουρκική εφημερίδα Hurriyet. Στο πρωτοσέλιδο με τίτλο «Η τουρκοκύπρια Νίνι εξόργισε τους Έλληνες», η τραγουδίστρια δέχτηκε έντονες επικρίσεις στις σελίδες της στα κοινωνικά δίκτυα.

Σωρεία αντιδράσεων

«Λυπάμαι που έγινε κάτι τέτοιο. Καταλαβαίνω ότι οι νέοι δεν ξέρουν τι έχει συμβεί στο παρελθόν αλλά θα έπρεπε να ξέρουν ότι οι ιδιοκτήτες αυτών των σπιτιών που παραμένουν έξω από τα σπίτια τους λυπούνται που βλέπουν κάτι τέτοιο» επεσήμανε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Είναι η χειρότερη ιδέα να γυριστεί το βίντεο στην πόλη μας, την Αμμόχωστο. Εκεί γεννήθηκα και πέρασα την παιδική μου ηλικία. Εκδιωχθήκαμε από τα σπίτια μας με τους γονείς μας το 1974 από τον Τουρκικό στρατό!» λέει η Γιόλα Τσιρπονούρι, που έμενε εκεί.

Την οργή του εξέφρασε και ο δήμαρχος της Αμμοχώστου, Σίμος Ιωάννου.

«Αυτό μας προκαλεί οργή, λύπη, αγανάκτηση διότι επέλεξαν να γυρίσουν ένα φιλμάκι για ένα τραγούδι μέσα στην περίκλειστη περιοχή και κυρίως μπροστά από το Λύκειο Ελληνίδων που ήταν η κοιτίδα του πολιτισμού πριν το 74. Θα διαμαρτυρηθούμε στο Youtube ότι είναι σε μία περιοχή η οποία είναι κατειλημμένη και θα ζητήσουμε να το κατεβάσουν», είπε.

Προκλητική η αντίδραση της τραγουδίστριας

Η απάντηση της τραγουδίστριας είναι ακόμα πιο προκλητική.

«Δεν περίμενα μια τέτοια ρατσιστική αντίδραση. Δεν έδωσα πολιτικό μήνυμα, ήθελα απλώς να αναγνωριστεί το Μαράς (σ.σ. τα Βαρώσια)» ανέφερε.

Στις 7 Οκτωβρίου 2020 ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι ανοίγει μερικώς τα Βαρώσια, δηλαδή μόνο το παραλιακό μέτωπο της Αμμοχώστου στον Νότο.

Ο Tούρκος Πρόεδρος σε μία ακόμα προκλητική κίνηση τον περασμένο Ιούλιο, προχώρησε στον καθαρισμό δύο περιοχών φέρνοντας τη διεθνή κοινότητα προ τετελεσμένων.

Πηγή: in.gr