Η Άσλεϊ Μπάρτι, Νο 1 στην κατάταξη των γυναικών στο τένις (WTA), θα απουσιάσει από το Αμερικανικό Open του καλοκαιριού στη Νέα Υόρκη λόγω ανησυχιών για την πανδημία του κοροναϊού.

«Η ομάδα μου και εγώ αποφασίσαμε ότι δε θα ταξιδέψουμε στις ΗΠΑ για το Western and Southern Open και το US Open φέτος» δήλωσε η Αυστραλή στην εφημερίδα Herald Sun.

«Λατρεύω και τα δύο τουρνουά, επομένως ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι λόγω της Covid-19 και δε νιώθω άνετα να βάζω την ομάδα μου και εμένα σε αυτήν τη διαδικασία. Εύχομαι στη USTA ό,τι καλύτερο για τα τουρνουά και ανυπομονώ να επιστρέψω στις ΗΠΑ τον επόμενο χρόνο».

Το Western and Southern Open, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Σινσινάτι, μεταφέρθηκε στη Νέα Υόρκη φέτος και πρόκειται να ξεκινήσει στα μέσα Αυγούστου.

Το US Open ξεκινά στις 31 Αυγούστου και θα πραγματοποιηθεί στο συνηθισμένο χώρο του, στο Flushing Meadows, Queens, αλλά θα διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Οι θάνατοι από την Covid-19 ξεπέρασαν τις 150.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες την Τετάρτη, και είναι περισσότεροι απ’ ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα και σχεδόν το ένα τέταρτο του συνόλου του κόσμου, σύμφωνα με το Reuters.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr