Διακινητές πέταξαν στη θάλασσα δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα ανοικτά των ακτών του Τζιμπουτί, στην ανατολική Αφρική, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα με αποτέλεσμα τουλάχιστον 20 από αυτούς να πνιγούν, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Πάνω από 200 μετανάστες

Παραφορτωμένο πλοιάριο με πάνω από 200 μετανάστες απέπλευσε από το Τζιμπουτί το μεσημέρι της Τετάρτης με προορισμό την Υεμένη, διευκρίνισε ο ΔΟΜ, ο οποίος ανήκει στο σύστημα του ΟΗΕ.

Λίγη ώρα μετά τον απόπλου, οι διακινητές πέταξαν περίπου 80 ανθρώπους στη θάλασσα. Σύμφωνα με επιζήσαντες, ανάμεσα στους επιβαίνοντες στο σκάφος ήταν πολλά παιδιά.

Για τον ΔΟΜ, το επεισόδιο αποτελεί άλλη μια απόδειξη του γεγονότος ότι «εγκληματίες συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται απελπισμένους ανθρώπους που προσπαθούν να φτιάξουν τη ζωή τους για να βγάλουν κέρδος, αδιαφορώντας για τις συνέπειες», αναφέρει ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Επιζήσαντες δέχονται ιατρικές φροντίδες σε εγκατάσταση του ΔΟΜ στο Τζιμπουτί.

Παρόμοια συμβάντα

Τουλάχιστον 50 πρόσφυγες και μετανάστες πέθαναν σε παρόμοια συμβάντα τον Οκτώβριο.

Κάθε χρόνο στην ανατολική Αφρική δεκάδες χιλιάδες νέοι Αφρικανοί, ιδίως υπήκοοι εμπόλεμων χωρών, όπως η Σομαλία ή η Αιθιοπία, πάνε στο Τζιμπουτί για να αποπειραθούν να περάσουν διά θαλάσσης στην Υεμένη κι από εκεί σε πλούσιες αραβικές χώρες για να ψάξουν δουλειά.

Πολλοί που εγκλωβίζονται στην Υεμένη, στην προσπάθειά τους να φθάσουν στη Σαουδική Αραβία ή τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χάνουν τη ζωή τους προσπαθώντας να επιστρέψουν στις χώρες τους.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr