Η ήττα από την Νόριτς ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο της Έβερτον. Η διοίκηση των «ζαχαρωτών» έπειτα και από την ήττα από την ομάδα των Γιαννούλη και Τζόλη αποφάσισε την απομάκρυνση του Ισπανού τεχνικού από την ηγεσία της ομάδας, με τους ιθύνοντες του αγγλικού συλλόγου να έχουν βγει στην αγορά με σκοπό να βρουν τον αντικαταστάτη του.

Πάντως η πρόσληψη του Ράφα Μπενίτεθ εντυπωσίασε πολλούς, μιας και ο 61χρονος τεχνικός έχει συνδέσει το όνομα του με μεγάλες επιτυχίες, της Λίβερπουλ ενώ κατά το παρελθόν είχε αναφερθεί υποτιμητικά προς την Έβερτον χαρακτηρίζοντας την «μικρή».

Ένας από αυτούς στους οποίους έκανε τρομερή εντύπωση η μετακίνηση αυτή ήταν και ο Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος παραμονές του αγώνα της Άστον Βίλα με τα «ζαχαρωτά» στο «Γκούντισον Παρκ», ανέφερε πως σοκαρίστηκε όταν έμαθε ότι Ράφαελ Μπενίτεθ ανέλαβε την Έβερτον, την πιο μισητή αντίπαλο της Λίβερπουλ.

«Πρέπει να είμαι ειλικρινής. Έμεινα έκπληκτος και σοκαρισμένος που ο Ράφα ήθελε και στο τέλος ανέλαβε την Έβερτον. Με την κληρονομιά του και τη σχέση του με τη Λίβερπουλ, αυτό ήταν μια έκπληξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο θρύλος της Λίβερπουλ.

Πηγή: in.gr