Ο συνιδρυτής του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ παραιτείται από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ανακοίνωσε η εταιρεία την Δευτέρα.

«Αποφάσισα να αποχωρήσω από την Twitter επειδή πιστεύω ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να απομακρυνθεί από τους ιδρυτές της» ανέφερε ο ίδιος σε ανακοίνωσή του, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες.

Η Twitter Inc. ήταν ενήμερη από πέρυσι για την απόφαση του Ντόρσεϊ να αποχωρήσει. Τη θέση του CEO αναλαμβάνει τώρα ο Πάραγκ Άγκραβαλ, μέχρι σήμερα τεχνολογικός διευθυντής της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης.

Ενόψει της ανακοίνωσης είχε διακοπεί η διαπραγμάτευση της μετοχής.

Η είδηση, σχολιάζει το Reuters, έρχεται την ώρα που η Twitter προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό του Facebook και του TikTok, έχοντας βάλει στόχο να έχει διπλασιάσει τα ετήσια έσοδα έως το 2023.

Στις αρχές του 2020, ο Ντόρσεϊ είχε δεχτεί πιέσεις να παραιτηθεί με ορισμένους από τους μετόχους να τον κατηγορούν ότι αφήνει την Twitter σε δεύτερη μοίρα δίνοντας έμφαση στην εταιρεία πληρωμών Square Inc., στην οποία είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος.

Ο Ντόρσεϊ, 45 ετών, απάντησε τότε δίνοντας θέση στον βασικό επικριτή τoυ –την Elliont Management Corp- θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο.

‘Ενα από τα τελευταία tweet του Ντόρσεϊ, στο οποίο έγραφε απλά «Αγαπώ το Twitter» είχε συγκεντρώσει σχεδόν 60.0000 «like» ως το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο Ντόρσεϊ, ο οποίος βοήθησε στην ίδρυση της Twitter το 2006, είχε εκδιωχθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου το 2008, επέστρεψε όμως στο πόστο το 2015 μετά την παραίτηση του τότε CEO Ντικ Κοστόλο.

Πηγή: in.gr