Ζημιές 3,2 δισ. ευρώ κατέγραψε ο μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης. Η υγειονομική κρίση έχει οδηγήσει τον ταξιδιωτικό όμιλο TUI στα άκρα ζητώντας έκτακτη οικονομική βοήθεια από τη γερμανική κυβέρνηση.

Η πανδημία του νέου κοροναϊού που έχει πλήξει βαριά τον τουριστικό κλάδο, οδήγησε σε πολλές αλλαγές διακοπών, περικοπές δρομολογίων και προγραμμάτων με αποτέλεσμα η TUI να ανακοινώσει σήμερα πως σκοπεύει να περικόψει και άλλο τα κόστη της.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο ταξιδιωτικός όμιλος θα αυξήσει κατά 100-400 εκατ. ευρώ τα μέτρα εξοικονόμησης κόστους κατά 100-400 εκατ. ευρώ σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης που κλονίζουν την δραστηριότητά της.

Τα έσοδα της TUI στο έτος που συμπληρώθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου κατέγραψαν πτώση 58%, στα 7,9 δις. ευρώ. Παράλληλα ο όμιλος κατέγραψε ζημιές προ φόρων 3,2 δις. ευρώ, έναντι κερδών 692 εκατ. ευρώ το 2019.

Την περασμένη εβδομάδα εξασφάλισε χρηματοδότηση 1,8 δισ. ευρώ από μία κοινοπραξία επενδυτών, τραπεζών και του στηριζόμενου από το γερμανικό κράτος ταμείου οικονομικής στήριξης. Έτσι, και στο πλαίσιο της χρηματοδότησης, ο μεγαλύτερος μέτοχος της TUI, ο Ρώσος Alexei Mordashov, θα αυξήσει το μερίδιό του. Σήμερα το μερίδιο του Ρώσου επιχειρηματίας ανέρχεται σε 25%.

Σύμφωνα με την TUI, το 2021 θα αποτελέσει μια μεταβατική χρονιά και δεν αναμένει να επιστρέψει ο κλάδος σε προ-κορωνοϊού επίπεδα πριν από το 2022. Ωστόσο, η ζήτηση για ταξίδια το επόμενο καλοκαίρι αυξάνεται και ήδη έχει κρατηθεί το 50% των προγραμμάτων της για τον Μάιο του 2021. Να σημειωθεί ότι κατά μέσο όρο οι τιμές των προγραμμάτων είναι πάνω από τις αντίστοιχες του 2019 κατά 14%.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr