Τη συμπαράστασή του στον τουρκικό λαό για την ανείπωτη τραγωδία που περνάει μετά τον καταστροφικό σεισμό εξέφρασε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Τέτοιες στιγμές μιλάει η ανθρωπιά και παραμερίζονται άλλες σκέψεις. Η πατρίδα μας θα είναι δίπλα στους γείτονές μας που δοκιμάζονται. Η Ελλάδα μαζί με τη διεθνή κοινότητα θα σταθεί αρωγός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση πως εμπλέκει στα προεκλογικά της σχέδια τις Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας παρεμβαίνοντας στη Βουλή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε επτά μήνες να φέρει το νομοσχέδιο για να υλοποιήσει μια εξαγγελία που είχε γίνει ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ. Τόνισε ακόμη πως η εξαγγελία αφορά μόνο ένα κομμάτι των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια δεν χωρούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας πως «δυστυχώς όμως για μια ακόμα φορά ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε στο βήμα για να εκμεταλλευτεί τις ένοπλες δυνάμεις με σκοπό να εξαπολύσει επίθεση απέναντι στους πολιτικούς τους αντιπάλους και να εμπλέξει τις Ένοπλες Δυνάμεις για άλλη μια φορά στα προεκλογικά σχέδια της κυβέρνησης».

«Ως πότε θα βάζετε στην αρένα της μικροκομματικής εκμετάλλευσης τις ένοπλες δυνάμεις;», «ως πότε θα παριστάνετε το μοναδικό πατριώτη εδώ μέσα;», διερωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για «καπηλεία από την πλευρά της κυβέρνησης.

«Αφήστε την υποκρισία»

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να «αφήσει την υποκρισία». Τον κατηγόρησε ότι αφήνει υπονοούμενα ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι του είναι μειοδότες, όταν στη Συμφωνία των Πρεσπών «που ήταν εθνικά επωφελής», «εσείς χέρι-χέρι με αυτούς που τώρα λέτε ότι θέλετε να αποκλείσετε από την κοινοβουλευτική διαδικασία, μας αποκαλούσατε εθνικούς μειοδότες και μετά κάνατε στροφή 180 μοιρών».

Τόνισε ότι «είναι έσχατη καπηλεία» να μπαίνουν τα θέματα εθνικής ασφάλειας και ΕΔ στην προεκλογική αντιπαράθεση.

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός «καγχάζει διαρκώς» για τις εξοπλιστικές δαπάνες των 15 δισ. που θα πάρουμε «μελλοντικά», «λες και τα βγάζετε από τη τσέπη σας, λες και δεν είναι τα χρήματα του ελληνικού λαού», ενώ τον κατηγόρησε ότι αποκαλεί μειοδότες τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή του ασκεί κριτική διότι «δε φροντίσατε να μπει ούτε μια βίδα στην ελληνική πολεμική βιομηχανία» και διότι η κυβέρνηση «δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για τη μέριμνα του έμψυχου δυναμικού του στρατεύματος».

Πηγή: in.gr