Εγκληματική αδράνεια σε ό,τι αφορά την διαχείριση της πανδημίας σε όλους τους τομείς, (υγειονομικό, οικονομικό, κοινωνικό) καταλογίζει στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίου του Star.

Την ίδια ώρα επαναφέρει την πρόταση για σχέδιο κοινής αποδοχής για την ενίσχυση του ΕΣΥ, υπό αυστηρούς όρους και με υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής.

Όπως εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας την πρότασή του, μπορεί να υπάρξει συμφωνία όλων των πολιτικών δυνάμεων για ένα κοινό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Ως αναγκαίος όρος από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για να συνεργαστεί, τίθεται το πάγωμα των αντιλαϊκών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, όπως ο νέος πτωχευτικός κώδικας και το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Σε ότι αφορά την προϋπόθεση για υπουργό Υγείας Κοινής Αποδοχής ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά ότι είναι πολύ εύκολο να βρεθεί.

Αν ο Μητσοτάκης απορρίψει την πρόταση φέρει την ευθύνη για ό,τι συμβεί

Μάλιστα ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έστειλε «τελεσίγραφο» στον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνηθεί την πρόταση του για σχέδιο κοινής αποδοχής, υπό τον όρο παγώματος των αντιλαϊκών νομοσχεδίων, θα φέρει ακέραια την ευθύνη για ό,τι και αν συμβεί.

Το άδεισμα Πολάκη

Αυτή τη φορά ο Αλέξης Τσίπρας δεν μάσησε τα λόγια του, ούτε προσπάθησε να καλύψει τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος δημοσίευσε φωτογραφία από τραπέζι που είχε στα Χανιά εν μέσω lockdown.

Δεν ήταν σωστό είπε ο Αλέξης Τσίπρας, που το μόνο που αναγνώρισε στον Παύλο Πολάκη ήταν ότι τουλάχιστον επειδή ως χειρουργός κάνει τεστ για covid-19 δεν θα μπορούσε να κολλήσει κάποιον από τους συνδαιτυμόνες του.

Όπως επισήμανε ο κ. Τσίπρας ερωτηθείς για την ανάρτηση του Πολάκη: «Είναι αρνητική εικόνα. Πρόκειται για μια παρουσία του σε μια φιλική οικογένεια καθότι ο ίδιος ως γιατρός έκανε τεστ πριν από κάποιες ώρες. Και σήμερα το πρωί έκανε χειρουργείο στα Χανιά και μην έχοντας άλλη δυνατότητα να βρεθεί οπουδήποτε αλλού, πήγε εκεί να γευματίσει.»

» Το αρνητικό ήταν η διαφήμιση, το μήνυμα στον κόσμο να μην τηρεί τα μέτρα. Ήταν λάθος όσον αφορά την ανάρτηση, η εξήγησή του είναι επαρκής.»

» Όμως με αφορμή αυτό, ακριβώς επειδή ο κόσμος είναι οργισμένος, υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει από την πλευρά ενός μέρους της κοινωνίας μια χαλαρότητα στα μέτρα.»

» Και αυτό είναι θέμα δικό μας, είναι συλλογική ευθύνη. Αποδείχθηκε πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τις αποστάσεις και τα μέτρα. Από ένα σημείο και μετά δεν θα εκδικηθούμε την κυβέρνηση και την πολιτεία μην τηρώντας τα μέτρα, τους εαυτούς μας εκδικούμαστε».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr