Στην έμμεση αλλά σαφή παραδοχή ότι και επί των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν παρεμβάσεις στο ειδησεογραφικό πρόγραμμα της ΕΡΤ προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στα όσα του καταλόγισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να αντικρούσει την κριτική που δέχτηκε η κυβέρνηση ότι έδωσε εντολή να εξασφαλιστούν τα πλάνα με το κορονογλέντι του πρωθυπουργού στην Ικαρία.

Ούτε στο «Λούφα και Παραλλαγή»

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας αφού έκανε λόγο για περιστατικό που δεν έχει ξανασυμβεί στη μεταπολίτευση ανέφερε ότι «ούτε στο Λούφα και Παραλλαγή δεν έχει γίνει να τοιχοκολλάτε εντολή πως θα παίξει ένα ρεπορτάζ».

«Αντί να πείτε μια φράση και να πάρει κάποιος την ευθύνη έρχεστε και μας λέτε ότι ήταν κάποιος στη διεύθυνση της ΕΡΤ και πήγε μετά στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα ζητήσετε την παραίτηση Ζούλα;» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε με νόημα:

«Εγώ να παραδεχθώ ότι όλες οι κυβερνήσεις δεν έχουν φερθεί σωστά στην ΕΡΤ» και κάλεσε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να θεσμοθετηθεί η διακομματική και ιδίως η δικομματική συναίνεση μέσω της Βουλής της επιλογής της διοίκησης της ΕΡΤ.

«Συναίνεση των δύο κομμάτων»

«Ελάτε να συμφωνήσουμε ότι η Δημόσια Τηλεόραση θα διοικείται από διοίκηση που θα επιλέγει η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, με τη συναίνεση των δύο μεγάλων κομμάτων» για να είναι «όαση αντικειμενικότητας» σε αντίθεση με την ιδιωτική τηλεόραση.

«Το δέχεστε; Δεν το δέχεστε γιατί θέλετε να τα ελέγχετε όλα. Στην εποχή όμως των νέων τεχνολογιών όλα θα βγουν στην δημοσιότητα, και η Πάρνηθα και το Ικαριώτικο γλέντι» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκης ο οποίος υποστήριξε ότι «κατά γενική ομολογία τους τελευταίους 18 μήνες η δημόσια τηλεόραση έχει βελτιώσει την εικόνα της» και όπως πρόσθεσε τόσο οι μετρήσεις και οι δείκτες τηλεθέασης, δείχνουν ότι η ΕΡΤ «έχει κερδίσει με τις παραγωγές της πολλούς καινούργιους τηλεθεατές».

Φερέφωνο και μαύρη προπαγάνδα

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Μητσοτάκης αντέστρεψε την κριτική που του ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ ως κομματικό φερέφωνο και εργαλείο μαύρης προπαγάνδας της κυβέρνησης κάνοντας αναφορές σε πρώην διευθυντικά στελέχη της ΕΡΤ –χωρίς να τα κατονομάσει- που σήμερα έχουν αναλάβει θέσεις ευθύνης στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εσείς που είχατε την ΕΡΤ της Ακριβοπούλου και του Καψώχα δεν έχετε νομιμοποίηση να ασκείτε κριτική σ’ αυτή την κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr